ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Επιδότηση ενοικίου!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κι άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με …επιδότηση ενοικίου! Και ο Τσίπρας καμαρώνει! Καλά κάνει. Γιατί όχι;  Αριστεροί, άστεγοι και κατατρεγμένοι οι υπουργοί του, να μην πάρουν ένα μικρό βοήθημα για να πληρώνουν το ενοίκιο τους; Τι να πρωτοφτάσουν με τα κοντά πεντέμισι  χιλιάρικα ευρώ μισθό το μήνα; Ε, τώρα αν ανάμεσά τους ξεφυτρώνει και κανένας υπουργός παραλής, κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και μπαίνει κι αυτός στην …ουρά να εισπράξει  την επιδότηση.

Δηλαδή πάλι καλά που δεν λέει να του την στέλνουν, την επιδότηση, και στο σπίτι! Να του την τυλίξουν σαν σουβλάκι σε μία εφημεριδο-σακκούλα και να του τήν σερβίρουν σαν ορντέβρ!

Χώρια που δεν μπορούν να έχουν όλοι σπίτια πέριξ της Βουλής!  Τι να κάνουν, ε; Να κατεβαίνουν κάθε πρωϊ από τα Βόρεια προάστια στο κέντρο ή να ανηφορίζουν από  την Γλυφάδα προς το Σύνταγμα;  Και μαζί με τις κουστωδίες τους να δημιουργούν και κυκλοφοριακή συμφόρηση; Ε, τσακώνουμε ένα διαμερισματάκι στο Κολωνάκι, να …διαβρώσουμε και το στέκι των παλιό-αστών!  Η επανάσταση του προλεταριάτου! Σε στιλ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Πως το ΄πε ο Τσιπρας; Α, ναι, Εμείς, είπε, για 23.000 ευρώ παραιτούμαστε. Εκείνοι για 23 δις. δεν παραιτούνται!  Ναι, μόνο που τις 23.000 τις τσιμπήσατε αποδεδειγμένα. Τα 23 δις τα φαντασιωνόσαστε!

Ο άνεργος για να πάρει επιδότηση ενοικίου πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Όπως και ο πολύτεκνος. Για τους υπουργούς προϋπόθεση μία ήταν να μην έχει σπίτι πέριξ της Βουλής! Ούτε εισοδηματικά ούτε άλλα κριτήρια!

Και να σκεφτείτε πως επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς κοινωνικό μέρισμα έμειναν τουλάχιστον 900.000 αδύναμοι πολίτες, οι οποίοι, αν και είχαν πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση, «μπλοκαρίστηκαν» εξαιτίας των αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων!..

Πάει, καταργήσαμε την πάλη των τάξεων! Πλούσιοι και φτωχοί  στην ίδια γραμμή να εισπράξουν την επιδότηση! Σε λίγο θα καταργήσουν και τις τάξεις…

Θα εξαλείψουν και το λαό…

Στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο οι συνοδοί ασφαλείας!..

Να δείτε τώρα, που από αλληλεγγύη στην Ράνια και το σύζυγό της, θα βγουν όλοι οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πουν ότι  τα ‘πιαναν από το υπουργείο Οικονομικών για το ενοίκιο! Ναι καλέ, της Ράνιας και του Παπαδημητρίου!  Γιάννης πίνει και Γιάννης κερνάει! Σκεφτείτε να το έκαναν αυτό οι της επάρατης!  Θα κατέβαζαν οι αριστεροί τα τάγματα του Ρουβίκωνα να καθαρίσουν τη …σαπίλα!

Μα και τι έκαναν το κάτω-κάτω; Εφάρμοσαν το νόμο! Κοίτα, φίλε μου! Τους μισούς Έλληνες τους κυνηγάμε γιατί παραβιάζουν τους νόμους! Και εδώ βρήκαμε πεντε-έξι που τον τήρησαν και πέσαμε να τους κράξουμε! Χώρια που τους υποχρεώσαμε να επιστρέψουν τα κλεμμένα… συγγνώμη, τα νομίμως εισπραχθέντα, ήθελα να πω…

Α ρε γιαγιά, δίκιο που είχες όταν έλεγες: ποιος έχει το μέλι στα δάχτυλα και δεν το γλύφει; Αλήθεια, ποιός;