Παραιτήθηκε ο Ρέντσι από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος

Ρώμη.- Στο αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα για το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφέρθηκε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία ανακοίνωσε και την παραίτησή του.

 «Θα είμαι απλό μέλος του κόμματος, θα δώσω τη συμβολή μου για κινητοποίηση σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως πρέπει να κάνουν όλοι». Παραδίδουμε τα κλειδιά του σπιτιού της χώρας, το οποίο, σήμερα, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν τα παραλάβαμε», πρόσθεσε ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «το κόμμα του δεν θα δεχθεί ποτέ την κουλτούρα του μίσους και των ψευδών ειδήσεων» και ζήτησε από το κόμμα του τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Σε ότι αφορά την εκλογική ήττα, τόνισε ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν το 2017, για να υπάρξει μια θετική επιρροή από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά παραδέχθηκε ότι το κόμμα του «δεν κατάφερε να εξηγήσει αποτελεσματικά τι έκανε έως τώρα και, κυρίως, τι ήθελε να κάνει στο μέλλον για την Ιταλία».

«Λέμε όχι σε υπόγειες συμφωνίες, όχι σε κλειστούς κύκλους λήψης αποφάσεων μέσα στο κόμμα, και όχι σε κάθε μορφή εξτρεμισμού», είπε με έμφαση ο Ρέντσι, κατά τον οποίο, ο νέος επικεφαλής του κόμματός του θα πρέπει να εκλεγεί, πάντα, με ανοικτή ψηφοφορία μελών και φίλων των «Δημοκρατικών».

Αρνήθηκε, τέλος, κάθε είδος συνεργασίας, τόσο με την κεντροδεξιά, όσο και με το κίνημα Πέντε Αστέρων. «Θα συνεχίσουμε πάντα, με αίσθημα ευθύνης, να λέμε ναι αλλά και όχι, όταν χρειάζεται», ολοκλήρωσε ο Ιταλός προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ