Επιστολή στον Κοτζιά με σφαίρα-Ξεσηκωμός για το ομογενειακό Συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Αθήνα.- Την ώρα που ο ελληνισμός της Αμερικής,  αυτή τη φορά, ξεσηκώνεται προκειμένου αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου, να διαδηλώσει το μεσημέρι έξω από τα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη, για την Μακεδονία,  η εφημερίδα “Τα Νέα  Σαββατοκύριακο” αποκαλύπτουν με δημοσίευμά τους ότι ο Υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην Αθήνα, υπήρξε, για το ίδιο εθνικό ζήτημα, παραλήπτης επιστολής με περιεχόμενο μία σφαίρα!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα In.gr,  <<μια σφαίρα τυλιγμένη σε μια επιστολή έφτασε στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών και είχε παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό Νίκο Κοτζιά. Η επιστολή αναφερόταν, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και στο ζήτημα του Μακεδονικού που εκ των πραγμάτων έχει πάρει πάνω του ο υπουργός>>.

Όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» αν και δεν έχει γίνει γνωστό το όλο συμβάν, όπως και το αν λειτούργησε ή όχι το πλέγμα ασφαλείας που εντοπίζει την ύποπτη αλληλογραφία, η σφαίρα εστάλη αμέσως για έρευνα στις αστυνομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού (!) πυροβόλου όπλου ενώ και το σημείωμα έχει επίσης σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να αναζητηθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας.

Παράλληλα, για όλη την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Δικαιοσύνη που διεξάγει έρευνα, αλλά και ο Πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, σε ομιλία του από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαμπάκας  ο Στρατηγός Φράγκος κατηγορούσε την Κυβέρνηση ότι  “τρέχουμε να δώσουμε οντότητα Σκοπιανούς χωρίς να το δικαιούνται” και έφερε ώς παράδειγμα την Αλβανία που αφού, όπως είπε, τους Υποστηρίξαμε στο ΝΑΤΟ , “μας ζήτησαν και Μνημείο για τους Τσάμηδες”!

Ο Στρατηγός Φράγκος

Ωστόσο ο Στρατηγός Φράγκος, που συμμετείχε στα δύο συλλαλητήρια που οργάνωσαν στην Αθήνα οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις και, μάλιστα, ήταν εκ των βασικών ομιλητών στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στο αυριανό συλλαλητήριο της ομογένειας στην Νέα Υόρκη, έπλεξε το εγκώμιο των Αποδήμων αναφέροντας, μεταξύ άλλων και ότι  \
“οι Πολιτικοί της Ελλάδας αρνούνται πεισματικά  την ψήφο των Ελλήνων ανά τον Κόσμο, αν και είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα με των Ελλήνων !” Η Απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Στρατηγός ήταν πως το κάνουν αυτό ” γιατί η ψήφος αυτή δεν είναι πολιτικά διαχειρίσιμη». (ΡΗΡ: Ολόκληρη η αλήθεια είναι πως τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία και παλαιότερα και σήμερα έχει καταθέσει στη Βουλή δύο Σχέδια Νόμου για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων Ψηφοφόρων, τα οποία δεν τα στήριξε η αντιπολίτευση -ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, τότε- η συμπολίτευση -ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, σήμερα- ενώ κατά καιρούς από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών διοχετεύονται πληροφορίες ότι η Κυβέρνηση καταρτίζει σχετικό νομοσχέδιο, που ακόμη, πάντως δεν το έχουμε δει).
Το συλλαλητήριο στην Νέα Υόρκη
Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες στην Νέα Υόρκη για το μεγάλο αυριανό συλλαλητήριο της ομογένειας έξω από τα Ηνωμένα Έθνη, βρίσκονται στο απόγειό τους και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διοργανωτές (Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, η νεοσύστατη Ομοσπονδία Hellenic Cogress og America και η Παμμακεδονική) η προσέλευση του κόσμου θα είναι μεγάλη και θα υπερκαλύψει το χώρο για τον οποίο έχουν εξασφαλίσει την άδεια της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και που κατά υπολογισμούς χωράει αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.
Αρχιεπισκοπή-ΑΗΕΡΑ

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται να παραχωρήσει τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» ή παράγωγό του, για την ονοματοδοσία των Σκοπίων..

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε και σχετικό ανακοινωθέν το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, προσκληθείς από την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, συμμετείχε στη συνεδρίαση πρώην προέδρων και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παμμακεδονικών Σπουδών στο Whitestone της Νέας Υόρκης.

Ο σκοπός της συνεδριάσεως ήταν η ενημέρωση σχετικά με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για την απαράδεκτη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας από την FYROM, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 12-3 μ.μ. παραπλεύρως του κτιρίου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απεδέχθη την πρόσκληση των διοργανωτών να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και τους διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει σχετική κινητοποίηση από τις κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη συμμετοχή του κόσμου.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η μεγαλύτερη Ομογενειακή Οργάνωση με παγκόσμια διάρθρωση, ΑΗΕΡΑ καθώς  μετά το σάλο που ξέσπασε με τις αντιδράσεις για όσα ακούστηκαν στην Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων ΝΥ, για πιέσεις που υποστηρίχθηκε ότι ασκήθηκαν από την Ελληνική Κυβέρνηση για μη συμμετοχή της Οργάνωσης στο Συλλαλητήριο, με ανακοίνωσή της από τα Κεντρικά, καλεί τα πολυάριθμα μέλη να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο καθώς όπως υπογραμμίζεται, “τα μέλη θα είναι μέρος της Ιστορίας που θα γραφτεί έξω από τα Ηνωμένα Εθνη. Η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας εδώ και χιλιάδες χρόνια», τονίζεται στην ανακοίνωση.