Το μεγάλο συλλαλητήριο στη Νέα Υόρκη για την Μακεδονία- VIDEO


Νέα Υόρκη.- PanhellenicPost: Χιλιάδες ομογενείς, αψηφώντας το κρύο, την απόσταση και την ταλαιπωρία συγκεντρώθηκαν στο πάρκο μπροστά από τα Ηνωμένα Έθνη  αξιώνοντας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό και την Αμερικανική Κυβέρνηση να μην αλλοιώσουν την Ιστορία “εμφυτεύοντας” ένα ανύπαρκτο “Μακεδονικό έθνος” στην καρδιά των Βαλκανίων, κάτι που θα αποτελέσει “βόμβα” στα θεμέλια της ειρηνικής συνύπαρξης των βαλκανικών λαών.

(Αναδημοσίευση από τον Εθνικό Κήρυκα): Εντυπωσιακό και δυναμικό ήταν το πανομογενειακό συλλαλητήριο, το οποίο διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, το Ελληνοαμερικανικό Κογκρέσο και όλες οι μεγάλες Οργανώσεις.

Το Πάρκο μπροστά στο κτίριο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είχε ντυθεί στα γαλανόλευκα. Ιερείς, ομογενείς κάθε ηλικίας και επαγγελματικής ιδιότητας, παιδιά, ηγέτες της Ομογένειας και απλοί άνθρωποι από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Κονέκτικατ, τη Φλόριδα, τη Γιούτα, τη Βαλτιμόρη, το Μέριλαντ, την Καλιφόρνια, την Ατλάντα, το Μόντρεαλ, τη Βοστώνη, την Ουάσιγκτον, το Οχάιο, έδωσαν ένα μεγάλο ραντεβού και βροντοφώναξαν πως η Ιστορία της Μακεδονίας δεν μπορεί να παραχαραχτεί, ούτε να υποκλαπεί το όνομά της.

PanhellenicPost: Ομιλία Αρχιεπισκόπου

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής  Γέροντος Δημητρίου ο οποίος με συγκίνηση μίλησε «κάτω από τους ουρανοξύστες και έξω από τον Παγκόσμιο οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πράγμα που έχει, όπως  ιδιαίτερη, μεγάλη αξία.

Ο Αρχιεπίσκοπος, Μακεδών ο ίδιος, όπως είπε, αναφέρθηκε σε τέσσερις Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, τους Κλίντον, Μπους, Ομπάμα και Τραμπ τους οποίους ο ίδιος έχει επανειλημμένως ενημερώσει για το θέμα της Μακεδονίας όπως και για τα  άλλα εθνικά θέματα.  Το ίδιο, είπε, θα κάνουμε και με την ευκαιρία της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας, την 25η Μαρτίου στην καθιερωμένη εκδήλωση στον Λευκό Οίκο. «Αυτή τη φορά, όμως, είπε, θα ήθελα να έχω ένα μαγνητόφωνο για ακουστεί η φωνή των Ομογενών.

Ο Αρχιεπίσκοπος  τόνισε ότι  τα μεγάλα θέματα θέλουν επιμονή και υπομονή και μεις, είπε, δεν θα σταματήσουμε. Δεν μπορεί  κανένα Κράτος να λάβει όνομα που δεν του ανήκει. Η Μακεδονία είναι ελληνική, 4000 χρόνια π.Χ και 2.000 μ.Χ και σύμφωνα με πρόσφατες ανακαλύψεις είναι ελληνική 7.000 χρόνια. Και πρόσθεσε: «Τα πονηρά σχέδια των εκάστοτε ισχυρών και των προπαγανδιστών δεν αλλάζουν την Ιστορία. Μπορούν να φανταστούν το μέλλον, αλλά δεν μπορούν να αλλάξουν την Ιστορία».

Ο Αρχιεπίσκοπο9ς κάλεσε τους Σκοπιανούς «να βρουν άλλη ονομασία».  Απ-η΄’υθυνε έκκληση στα Ηνωμένα Εθνη και στην Αμερικανική Κυβέρνηση να γίνει σεβαστή η ιστορική πραγματικότητα και ο0 ΟΗΕ να διευκολύνει μια δίκαιη και σωστή λύση που να εμπεδώνει την ειρήνη στα Βαλκάνια. Μια περιοχή που, όπως είπε, στο παρελθόν πολλοί ισχυροί  έκαναν μεγάλα λάθη. Και επεσήμανε: «Να μην προστεθεί ένα ακόμα λάθος με το θέμα της Μακεδονίας από τους ισχυρούς».

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος αναφέρθηκε σε μία ευαγγελική περικοπή  που διαβάστηκε σήμερα Κυριακή στις Εκκλησίες. Ένας πατέρας, είπε, που είχε άρρωστο το γιό του, πλησίασε τον Χριστό και του ζήτησε  εάν μπορεί να τον βοηθήσει. Και ο Χριστός απάντησε: πάντα δυνατά τω πιστεύωντι.  Δεν είναι οι μεγάλοι που αποφασίζουν, είπε, υπ-άρχει και κάποιος άλλος. Και αυτός ο Άλλος, είναι μαζί μας. Γι αυτό ο ελληνισμός ζει 7.000 χρόνια!

Νίκος Αποστολόπουλος

Στον χαιρετισμνό του ο Πρόεδρος του Hellenic Congress of America Νίκος Αποστολόπουλος επεσήμανε τα ακόλουθα:

Συναγωνιστές, συμπατριώτες μου, αγαπητοί ομογενείς!

Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα από διάφορα μέρη της Αμερικής, για να προασπίσουμε την ιστορία της πατρίδας μας. Το ένδοξο αρχαιοελληνικό όνομα της Μακεδονίας μας.

Αγαπητοί ομογενείς

Το θέμα της Μακεδονίας, είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Τώρα είναι η ώρα να ξεσηκωθούμε , να επαναστατήσουμε! Είμαστε αποφασισμένοι. Είμαστε ενωμένοι. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε…

Η ομογένεια βρίσκεται πάλι στην πρωτοπορία των εθνικών αγώνων. Όπως πάντα έτσι και τώρα αγωνιζόμαστε για τα δίκαια της πατρίδας. Θέλουμε την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στα Βαλκάνια.

Η Ομογένεια είναι εδώ. Και είναι ενωμένη! Δυνατή!

Στην ενότητα δεν χωράνε διχασμοί.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ο διαμεσολαβητής τα έχει παίξει! Έχει τρελαθεί! Δεν γνωρίζει ιστορία. Και δεν ξέρει τι θα πει πολιτική. Η προσπάθειά του δεν γίνεται για το καλό δήθεν των Βαλκανίων. Μέλημά του είναι η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας.

Το Μακεδονικό, όπως γνωρίζετε είναι θέμα πολύ σοβαρό. Γι αυτό ζητάμε λύση μόνιμη και όχι προσωρινή. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς ούτε παραχωρήσεις. Καμία χρήση του

ονόματος Μακεδονία δεν επιτρέπουμε να γίνει δεκτή! Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, στον όρκο του προς τους Έλληνες Μακεδόνες, μας άφησε ευχή και εντολή να ζούμε ειρηνικά με τους γείτονές μας. Δεν μπορεί να υπάρχει Κράτος με το όνομα Μακεδονία και να βρισκόμαστε σε ειρήνη.

Εμείς δεν προκαλούμε, δεν απαιτούμε, δεν θέλουμε φασαρίες με τους γειτονιάς μας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως είμαστε αμυνόμενοι υπερασπιζόμενοι την Ιστορία μας, την πολιτιστική μας Κληρονομιά. Και εάν χρειασθεί δεν θα σκεφτούμε θυσίες. Θα τα δώσουμε όλα!

Οι σύμμαχοι δεν μπορούν να κρατούν πολιτική ίσων αποστάσεων. Οφείλουν να συνταχθούν με την ιστορική αλήθεια που είναι μία. Η Μακεδονία ήταν είναι και παραμείνει ελληνική.

Ζήτω η Ελλάδα

Ζήτω Η Μακεδονία

Ζήτω η ομογένεια

Παμμακεδονική

«Το μήνυμα της διαδήλωσης απευθύνεται και στα Ηνωμένα Έθνη και στον προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος είπε ότι δεν είναι ρεαλιστική μία λύση χωρίς να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία», είπε ο παρουσιαστής του συλλαλητηρίου και αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Τόνισε ότι τα μηνύματα πρέπει επίσης να τα λάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι οι Ελληνες είναι οι σταθεροί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι τα Σκόπια. «Ούτε ο Ερντογάν που έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της παλαβομάρας».

Ο κ. Φιλιππίδης παράλληλα έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους Ελληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

«Η σκέψη μας είναι στην Αδριανούπολη, όπου δύο παληκάρια μας κρατούνται στις τουρκικές φυλακές», πρόσθεσε.

Μιλώντας στο συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Στέλιος Κυριμλής ευχαρίστησε όλους, για την συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουμε όλοι. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για την συμπαράσταση και το κάλεσμά του, καθώς και την οργανωτική επιτροπή.Αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, λέγοντας ότι το κάνει μόνο και μόνο για «να θυμίσει στην ελληνική πολιτική ηγεσία και τους αρχηγούς όλων των κομμάτων κι όλους όσοι αμφισβήτησαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα και αμφιβολίες».

Αναρωτήθηκε γιατί οι Ελληνες πολιτικοί και οι σύμμαχοι της Ελλάδας βιάζονται τόσο γρήγορα να δώσουν το όνομα και τη μακεδονικότητα στα Σκόπια.

«Με τα βόρειος και νότιος και άνω και κάτω Μακεδονία θέλουν να μας βάλουν να μαλώνουμε κι η Ελλάδα να διασπαστεί».

Η ΑΗΕΡΑ

Εκ μέρους της ΑΧΕΠΑ χαιρέτισε ο ύπατος Ταμίας, Γιώργος Χωριάτης και της Ελληνοαμερικανικής Ομοσπονδίας Νέας Ιερσέης, ο Σάββας Τσίβικος.

«Πάντα ο Ελληνισμός της Διασποράς ήταν αυτός που πρωτοστατούσε στους εθνικούς αγώνες, όπως δείχνει κι η Επανάσταση του 1821», ανέφερε ο κ. Τσίβικος.

Στο χαιρετισμό του προς το συλλαλητήριο, ο Φίλιπ Κρίστοφερ επέκρινε δριμύτατα την απόφαση του προέδρου Μπους, το 2004, να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», λίγες μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

U.S. Representative – Democrat, Carolyn Maloney: Macedonia is Greece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: Στιγμιότυπα από το το συλλαλητήριο της Ομογένειας για τη Μακεδονία στη Νέα Υόρκη, 18 Μαρτίου, 2018. Φωτογραφίες: “Ε.Κ”/Κώστας Μπέη