Ομηρία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία

Γαλλία.- Σε εξέλιξη βρίσκεται κατάσταση ομηρίας σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη Νότια Γαλλία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένας άνδρας εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ Super U και στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Όπως μεταδίδει το AFP, από τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί ένας αστυνομικός της ομάδας CRS. Ο ένοπλος φέρεται να τραυμάτισε τον αστυνομικό, που έκανε τζόκινγκ, πριν εισβάλλει στο σούπερ μάρκετ. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσοι είναι οι όμηροι.Αστυνομικοί αναφέρουν πως έχουν δεχθεί πυροβολισμούς ένα ή δύο άτομα. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ αναφέρουν πως οι γαλλικές αρχές λένε ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατικό συμβάν.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι αξιωματικοί ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σούπερ μάρκετ στην πόλη Τρεμπ στη νότια Γαλλία, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα MME.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια “σοβαρή κατάσταση” αναφερόμενος στο περιστατικό.

Πηγή ΦΩΤΟ : DDM, Rafik Benbagdad/enikos.gr