ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας…

ΓΡΑΦΕΙ Ο  ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της εξαρτημένης εργασίας, της χρεωκοπημένης οικονομίας και της  υποθηκευμένης  ζωής μας! Και ΄μεις ψάχνουμε να βρούμε διέξοδο από το αδιέξοδο… Πλην, όμως, Ευρωπαίοι!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας και μεις παζαρεύουμε στα Σκόπια το μοίρασμα Ιστορίας μας «για μια χούφτα δολάρια» ή για λίγες δόσεις περισσότερες δημόσιου χρέους! Βραχνάς του έγινε η  …γραβάτα!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας και οι δύο στρατιωτικοί μας παραμένουν όμηροι στα τουρκικά μπουντρούμια, έγκλειστοι,  χωρίς κατηγορία, δίχως δίκη και άνευ ποινής, με την Αθήνα ικέτιδα για συμπαράσταση…

Ημέρα Εθνικής  Ανεξαρτησίας και ο Ερντογάν δεσμεύει το μισό Αιγαίο για «ασκήσεις» με πραγματικά πυρά και το ΥΠΕΞ, όπως και το ΥΠΕΘΑ μένουν σιωπηλοί θεατές σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου!..

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας  και  μεις λουφάζουμε στους αναπαυτικούς μας καναπέδες,  μη περιμένοντας πλέον καν τους Βαρβάρους!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας  και στη Βουλή εκστρατεύουν εναντίον εκείνων που χάρισαν στην Ελλάδα την ελευθερία της!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας  και οι άστεγοι πλημμυρίζουν τα πάρκα της πόλης, οι διακινητές ναρκωτικών αλωνίζουν ανενόχλητοι πουλώντας θάνατο και τα εξαρτημένα θύματά τους σέρνονται ζωντανοί-νεκροί  στο κέντρο της  Αθήνας, υπό τα όμματα της Αστυνομίας!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας και για 99 χρόνια εκχωρήσαμε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας  και οι κυβερνώντες ανταγωνίζονται εαυτούς και αλλήλους σε «έντιμους συμβιβασμούς»!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας  και οι Έλληνες χάνουν τα σπίτια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κάτω από τις “προστατευτικές” ασπίδες των αστυνομικών που (απο)τιμούν το ξεπούλημα με χημικά, γκλόμπς και δακρυγόνα.

 Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας  και  ο Αλέξης Τσίπρας  βρήκε να την γιορτάσει στα Ψαρά, προφανώς για να μας θυμίζει «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη»!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας και ο Ερντογάν ξεσπά σε παραλήρημα πως «αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές για να οικοδομήσουμε τη μεγάλη Τουρκία»…

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας σήμερα και ο Κουβέλης, αντί να στείλει κομάντος να απελευθερώσουν τους δύο όμηρους στρατιωτικούς, δηλώνει πως  «η υπόθεση των δύο στρατιωτικών εντάσσεται σε μία κλιμακούμενη ένταση που εμείς θέλουμε ν’ αποτραπεί»…

Ημέρα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και εμείς, εξαρτημένοι από το ψέμα, την αυταπάτη και τους συμβιβασμούς ατενίζουμε τη ζωή μας υποταγμένη, συμβιβασμένη και ηττημένη, να «κρουταλεί θύρες» που δεν ανοίγουν!

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας σήμερα και μεις παρακολουθούμε τους συγκυβερνήτες να συμμετέχουν στον εορτασμό δηλώνοντας πως  «η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν σημαίνει εκχώρηση της ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ»…

Ημέρα Ανεξαρτησίας Σήμερα και εκεί όπου οι στρατιώτες μας φώναζαν «αέρα» σήμερα γκρεμίζουν τα σπίτια των Βόρειο-Ηπειρωτών δίχως κανένας να τους υπερασπίζεται…

Ημέρα Εθνικής Ανεξαρτησίας σήμερα αλλά και Ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Παναγιά μου, πως  μας αντέχεις;