“Είμαι γυναίκα και δεν παραμελώ να φροντίζω τα άκρα μου…”

της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου

Τα άκρα αποτελούν σημείο αναφοράς για την ομορφιά, την υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας. Τα οικονομικά μας είναι δύσκολα και αυτό είναι κατανοητό. Υπάρχουμε όμως και εμείς, οι γυναίκες οι οποίες έχουμε μια “εμμονή” με τα νύχια μας. Θέλουμε να είναι ωραία , περιποιημένα και εντυπωσιακά. Ποια είναι λοιπόν τα σχήματα νυχιών που θα κυριαρχήσουν; Ποιες αποχρώσεις θα φορεθούν και ποια σχέδια θα απογειώσουν το απλό σας μανικιούρ;

· Κοντά νύχια

Αποτελεί μια ασφαλή επιλογή και δείχνουν εξίσου όμορφα. Είναι ένα σχήμα με μεγάλη αντοχή.

· Μακριά οβάλ

Υπάρχουν γυναίκες που αγαπούν τα μακριά νύχια και φέτος Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2018 θα φορεθεί πολύ το μακρύ οβάλ σχήμα. Η αλήθεια είναι πως το σχήμα αυτό έχει μεγαλύτερη αντοχή από το τετράγωνο.

· Νύχια στιλέτο

Τα νύχια με μυτερό σχήμα, είναι για τις γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίζουν και να εντυπωσιάζουν. Είναι σχήμα που δεν βολεύει τις γυναίκες που χρησιμοποιούν πολύ τα χέρια τους, παρ’ όλα αυτά όμως το συγκεκριμένο σχήμα εξακολουθεί να είναι μέσα στις τάσεις της μόδας.

Έχοντας αποφασίσει το σχήμα νυχιών το επόμενο βήμα είναι η επιλογή χρώματος. Υπάρχουν παλέτες με πάρα πολλές επιλογές. Ξεκινάμε από το κλασσικό κόκκινο χρώμα το οποίο αποτελεί ένα all classic χρωματισμό, είναι κομψά και ιδανικά για κάθε περίσταση. Ένα tip εδώ είναι να βρείτε ποια απόχρωση του κόκκινου ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος σας, με στόχο να αναδείξει καλύτερα τα άκρα σας. Για τις γυναίκες με ποιο girly διάθεση υπάρχουν οι αποχρώσεις του ροζ. Επέλεξε μια baby pink απόχρωση και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο. Άνοιξη έχουμε και το καλοκαίρι πλησιάζει, υπάρχουν πολλά έντονα βερνίκια νυχιών με τα οποία μπορείς να παίξεις άφοβα. Χρώματα όπως το πορτοκαλί, κίτρινο, φούξια, πράσινο έχουν την τιμητική τους.

Η απλή περιποίηση των νυχιών μπορεί να γίνει και στο σπίτι. Ξεβάφουμε τα νύχια με ασετόν, τα λιμάρουμε, ναι μη λες δεν χρειάζεται , το καλό λιμάρισμα βοηθά το νύχι και το δυναμώνει. Στη συνέχεια, ετοίμασε μόνη σου ένα scrub για τα άκρα σου χρησιμοποιώντας λίγη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ελαιόλαδο. Τρίψε τα νύχια χρησιμοποιώντας buffer , βοηθά στο να ‘’κάτσει ‘’ πιο καλά το βερνίκι. Βάλε λαδάκι , αμυγδαλέλαιο για παράδειγμα, για να μαλακώσουν μετά από όλες τις προεργασίες που έχουν γίνει. Τέλος, πέρασε μια στρώση σκληρυντικό βοηθά να μην σπάσει το νύχι. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα πετυχαίνουμε όμορφα και περιποιημένα άκρα.

Η φροντίδα τους είναι σοβαρή υπόθεση για όλους μας. Από την αρχαιότητα άλλωστε η εικόνα και το χρώμα των νυχιών φανέρωναν την κοινωνική τάξη ενός ατόμου και ταυτόχρονα έδιναν πληροφορίες για τη σωματική του υγεία.

Μπορούμε να εργαζόμαστε, να είμαστε νοικοκυρές, καλές στην μαγειρική και καλές μητέρες και σύντροφοί, μα πάνω απ΄ όλα πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας! Είμαστε γυναίκες και μπορούμε.