Ένας νέος ηγέτης προβάλλει στο ομογενειακό προσκήνιο της Ιταλίας.

Νότια Ιταλία.- Ο Ελληνισμός της Καμπανίας ιδρύει νέες Κοινότητες ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας .
Εκείνο που εκπλήσσει τους παρατηρητές και ερευνητές  είναι η δυναμική της Ομογένειας στη Νότια Ιταλία.
Δεν μπορεί κανείς να μην συγκινηθεί για τον πατριωτικό ζήλο πολλών διασπορικών στελεχών που μπαίνουν στον ομοσπονδιακό στίβο ιδρύοντας Κοινότητες σε νέες πόλεις και πολίχνες, αλλά και σε συνοικίες μεγαλουπόλεων.
Η πρωτοβουλία τους αυτή ανταποκρίνεται οπωσδήποτε σε ένα καίριο αλλά και χρόνιο αίτημα των Ελλήνων που διαβιούν σε αυτές και επιθυμούν να ενταχτούν σε ένα πρωτοβάθμιο ομογενειακό πλαίσιο.
Ο πρώην γραμματέας της ΟΕΚΑΙ, ιδρύοντας εσπευσμένα την Κοινότητα του Σαλέρνου, άνοιξε ένα νέο καταστατικό πλαίσιο για την συγκρότηση νέων παροικιακών εστιών και την  έγκαιρη ένταξή τους εντός των προσεχών ημερών στον δευτεροβάθμιο φορέα, την ΟΕΚΑΙ.
Είναι βέβαιο ότι οι νέες Κοινότητες θα επηρεάσουν λόγω αριθμητικής υπεροχής τις αρχαιρεσίες του νέου ΔΣ της ΟΕΚΑΙ.
Το ψηφοδέλτιο του πρωτεργάτη αυτής της ριζοσπαστικής στροφής στα ομογενειακά δρώμενα στηρίζεται ήδη από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των νέων Κοινοτήτων Salerno, Parete, Sarno, Aversa, Vomero (NA), Corso Vittorio Emanuele (Napoli) και ευελπιστεί να έχει και  τις ψήφους και άλλων Κοινοτήτων με ιστορία και έργο.
Μια νέα σελίδα ανοίγεται για την ΟΕΚΑΙ.
Η ηγεσία επιστρέφει στο κέντρο της Ιταλίας, μετά τη διετία της Σικελίας και ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα είναι …γένους αρσενικού.Ο νέος Ηγέτης της Ομογένειας Ιταλίας έχει  όλα τα χαρακτηριστικά του πεφωτισμένου «ηγέτη».
Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί του ομογενειακού λαού στην Ιταλία.
Επανειλημμένα έχει γίνει μπροστάρης σε δύσκολες καταστάσεις για το καλό των Ομογενών, χωρίς να νοιάζεται  ποτέ για το κόστος του δικού του καλού.
Αυτός ο  νεός Ηγέτης διαθέτει ένα μίγμα τεχνικών γνώσεων και προσωπικών δεξιοτήτων, με την ομαδικότητα και τη στρατηγική σκέψη να αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά.
Είναι επικοινωνιακός, χαρισματικός ομιλητής, προσιτός σε όλους, με ευελιξία, προσαρμοστικότητα και με ικανότητα να αγκαλιάζει την αλλαγή, διαθέτει ευρύ υπόβαθρο γνώσεων συνοδευόμενο από κοινωνική ευαισθησία, ευστροφία και διπλωματία για να αντεπεξέρχεται τόσο στις εσωτερικές όσο και εξωτερικές προκλήσεις.
Είναι ικανός να συγχρονίζει το εσωτερικό ρολόι του με το ρολόι της καθημερινής εξέλιξης και ευημερίας του ομογενειακού λαού του, να δημιουργεί την ελπίδα μαζί με σοφές πράξεις,  δεν έχει την ανάγκη των άλλων παρά μόνο την αγάπη τους, διαθέτει ανεξαρτησία πνεύματος και κατέχει την έννοια του δικαίου, εκπέμπει ισχύ, δημιουργεί ενότητα και χαράζει δρόμο, δίδοντας το κοινό όραμα και συντονίζοντας για να μπορέσει να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον.

Η Ελληνική Κοινότητα Νεαπόλεως και Καμπανίας εξαίρει την πολυετή εθνική προσφορά του νέου Ηγέτη της Ομογένειας και συγχαίρει τους πρωτεργάτες αυτής της αναγέννησης  των διασπορικών εστιών που παίρνουν πια στα χέρια τους τα ηνία της Ομογένειας.
Καλή Δύναμη.

Εσείς μπροστα κι εμείς από πίσω

http://comunitaellenicanapoli.it/it/eventi/nuove-comunita-elleniche/

Πηγή:kellianos.blogspot.gr