ΜΟΔΑ: Belt bags

της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου

Η τσάντα είναι η προέκταση του χεριού μιας γυναίκας, καμία δεν βγαίνει έξω από το σπίτι χωρίς να έχει μαζί της μια μικρή , μεσαία , μεγάλη , ευρύχωρη , χαοτική , με μακρύ λουράκι, με κοντά χεράκια, σχέδιο στρογγυλό , τετράγωνο, οβάλ, που κρατιέται στο χέρι , που κρεμιέται στον ώμο, εκκεντρική, διακριτική, δερμάτινη, υφασμάτινη τσάντα …. Οι επιλογές άπειρες. Μια απλή μαύρη τσάντα πρέπει να διαθέτει κάθε γυναίκα στην ντουλάπα της η οποία συνδυάζεται εύκολα με αρκετά σύνολα στην καθημερινότητα της. Το ταμπά, αυτό το γλυκό καφέ χρώμα επίσης δεν πρέπει να λείπει. Φέτος όμως, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018 τι θα φορεθεί ;

Μόδα είναι και γυρίζει λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει το ονομαζόμενο τσαντάκι ‘μπανάνα’ που είχε εμφανιστεί την δεκαετία του 90 υπήρξαν ίσως κάποιοι τότε που το θεώρησαν κακόγουστο, σήμερα όμως έκανε την εμφάνιση του ξανά και είπε να παραμείνει και την Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2018. Η Belt Bag έχει ανανεωθεί και οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας όπως ο οίκος Gucci τις έχουν συμπεριλάβει στις πασαρέλες σε πολλές και διάφορες αποχρώσεις . Σήμερα φοριέται σαν κανονική ζώνη πάνω από φορέματα από τις πιο δημοφιλείς fashionistas ή περασμένο χιαστί κάτω από το στήθος. Πιο κάτω θα αναφερθούμε και στις υπόλοιπες μοδάτες τσάντες που θα φορεθούν φέτος.

Τσάντα με κρόσσια: Τα κρόσσια θα τα συναντήσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό στις τσάντες. Είτε σαν διακοσμητικό στοιχείο που θα καλύπτει όλη την τσάντα (και δεν θα καταλαβαίνεις ότι είναι τσάντα), είτε σαν λεπτομέρεια.

Τριγωνικές: Εκτός από το στρογγυλό σχήμα στις πασαρέλες είδαμε και τσάντες σε τριγωνικό σχήμα. Τα μοντέλα φόρεσαν αυτές τις δερμάτινες τσάντες και τις κρέμασαν στον ώμο τους ή τις κράτησαν απλά στο χέρι.

Mini bags: Οι τσάντες σε μικρό μέγεθος που μπορούμε να τις βάλουμε “χιαστί” στο σώμα, εκτός από βολικές και πρακτικές, είναι και άκρως στιλάτες.

Ψάθινες: Πλεκτές τσάντες από ψάθα, δέρμα ή ξύλο, που φυσικά φοράς κι εκτός παραλίας. Για παράδειγμα του οίκου Miu miu .

Floral: Τα λουλούδια κυριάρχησαν και σε αυτά τα αξεσουάρ. Tσάντες με floral μοτίβο ή 3D floral στοιχεία, τα οποία έφεραν φρέσκο αέρα στο στιλ της νέας σεζόν. Όταν επιλέγουμε τσάντα, πέρα από την εμφάνιση της, εστιάζουμε σε εκείνες που μας βολεύουν περισσότερο στο κράτημα, κοιτάμε τα λουριά αν είναι ανθεκτικά ,αν μας βολεύουν οι θήκες της, η χωρητικότητα της. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η τσάντα πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την υπογραφή στο σύνολο μας, εκφράζει και την ιδιοσυγκρασία μας. Λένε ότι ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο μια γυναίκα κρατά την τσάντα της, φανερώνει πράγματα για εκείνη και την προσωπικότητα της. Για αυτό να είστε πολύ προσεκτικές στην επιλογή του αντικειμένου που θα σας συνοδεύει παντού και πάντα. Ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!