Απεβίωσε ομογενής πολιτειακός βουλευτής στις ΗΠΑ

Νέα Υόρκη.- Απεβίωσε την Κυριακή 15 Απριλίου σε ηλικία 62 ετών ο ομογενής Δημοκρατικός πολιτειακός βουλευτής της 104ης περιφέρειας Νέας Υόρκης, Φρανκ Σκαρτάδος, μετά από μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, ο Σκαρτάδος εισήχθη στο νοσοκομείο St. Luke’s τον Ιανουάριο του 2018 με αναπνευστικά προβλήματα και ισχυρούς πόνους, όπου διαγνώσθηκε με μεταστατικό καρκίνο, στάδιο 4, στο πάγκρεας. Η κατάστασή του κρίθηκε μη αναστρέψιμη. Λίγους μήνες αργότερα, στο ίδιο νοσοκομείο άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Σκαρτάδος είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2008, θέση την οποία διατηρούσε μέχρι τώρα. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη και συγκίνηση σε πολιτικούς και πολίτες οι οποίοι εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.

Η κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη, πολιτειακή βουλευτής Μπρούκλιν και Στάτεν Αϊλαντ, εξέφρασε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» τη θλίψη της για τον θάνατο ενός, όπως είπε, φλογερού φιλέλληνα πολιτικού που υπηρέτησε τα κοινά με ήθος, πάθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

«Είχα τη μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με τον Φρανκ πολλές φορές. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην περιφέρειά του και σε ολόκληρη την ελληνική κοινότητα.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του», ανέφερε η κ. Μαλλιωτάκη.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Αστυπάλαια το 1956 και το 1970 σε ηλικία 14 ετών μετανάστευσε με τους γονείς του στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Νιου Παλτζ.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργάστηκε στο χώρο των εστιατορίων.

 

πηγή:ekirikas.com