Συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ

Αθήνα.- Άμεσου «ελληνικού ενδιαφέροντος» θα είναι Eαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να συναντηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, οπότε θα συζητηθεί το θέμα της απομείωσης του χρέους, και αναμένονται ανακοινώσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φαίνεται ότι θα συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου το Σάββατο 21 Απριλίου. Την Πέμπτη η κ. Λαγκάρντ αναμένεται να παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να τοποθετηθεί για την οικονομία και το ελληνικό πρόγραμμα, τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτό και κυρίως στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος αναχωρεί για τις ΗΠΑ την Τετάρτη. Ο κ. Τσακαλώτος μεταβαίνει αρχικά στη Βοστώνη όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον έως το Σάββατο για να παρευρεθεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον γερμανό ομόλογό του Όλαφ Σολτς την περασμένη Παρασκευή, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ότι «θα ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητα του χρέους με το πέρας του προγράμματος», δηλαδή τον Αύγουστο.

Πηγή: skai.gr