Σάββας Αναστασιάδης : Tραγικό λάθος ήτανε η διακοπή του πρωταθλήματος

Θεσσαλονίκη.- Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, μίλησε  (19.04.2018) στον αέρα του νέου αθλητικού ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης «FAIR PLAY FM» 96,1 fm, και στον δημοσιογράφο Νίκο Πετρουλάκη, για τον Ιβάν Σαββίδη, για την τιμωρία του ΠΑΟΚ και τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το Πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ, για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Έλληνα επενδυτή Ιβάν Σαββίδη ποντιακής καταγωγής και τον ΠΑΟΚ

” Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Καλός Έλληνας , έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αγαπά τη Χώρα και κυρίως αν θέλετε να το εξειδικεύσουμε τιμά την ποντιακή του καταγωγή και τον ποντιακό χώρο. Η ατυχής στιγμή της εμφάνισής του στο γήπεδο…. δεν νομίζω ότι υποβαθμίζει ή απαξιώνει ότι κάνει ως επενδυτής στη Χώρα μας .

Η σχέση μου μαζί του έχει να κάνει με την κοινή μας καταγωγή και την ενασχόλησή μας με τον ποντιακό χώρο. …Είναι δραστηριοποιημένος άλλωστε πολύ σε αυτό το Χώρο , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.

Προφανώς ήταν ατυχής στιγμή η εμφάνισή του στο γήπεδο . Το κατάλαβε και ο ίδιος ότι έκανε λάθος και είχε το θάρρος να το παραδεχθεί. Να βγει και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη . Δεν πρέπει όμως με αφορμή αυτό να κάνουμε ανθρωποφαγία , όπως έγινε εκείνες τις ημέρες . Εμείς στη Νέα Δημοκρατία , άλλωστε αυτή είναι και η άποψη του Προέδρου μας του Κυριάκου Μητσοτάκη , δεχόμαστε κάθε Έλληνα επενδυτή και ξένο, αρκεί να κινείται στα πλαίσια του Νόμου. Ο Σαββίδης στις επενδυτικές του δραστηριότητες κινείται στα πλαίσια του νόμου και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί του. Πολύ περισσότερο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα, εκτίμησή μου είναι ότι αδικήθηκε. Ελπίζω να παρθεί μία δίκαιη απόφαση στο δευτεροβάθμιο επίπεδο

Για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το Πρωτάθλημα και τον ΠΑΟΚ

«Η Κυβέρνηση εκείνο το διάστημα λειτούργησε κάτω από πανικό και διέκοψε το πρωτάθλημα. Ήταν τραγικό λάθος. Δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και το μετέθεσε στην UEFA .

Για την αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Δεν έχουμε κανένα λόγο να μη στηρίξουμε μία επένδυση στη Χώρα μας, και ειδικά εμείς οι Βορειοελλαδίτες , όταν αυτή η επένδυση είναι πυλώνας ανάπτυξης όχι μόνο της Θεσσαλονίκης , αλλά της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας»