Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου από τη Δευτέρα η Αθήνα

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ανοίγουν αύριο Δευτέρα, 23 Απριλίου, οι εκδηλώσεις για την Αθήνα ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018.

Η επίσημη έναρξη θα δοθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, και εκπροσώπων επιστημονικών και πολιτιστικών φορέων, οργανισμών και ιδρυμάτων.

Η διοργάνωση φέρνει την πόλη στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για έναν από τους πιο δυναμικούς χώρους της δημιουργίας και του πολιτισμού, τον χώρο της συγγραφής και του βιβλίου.

Με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, η πόλη διαβάζει» η πρωτεύουσα για έναν χρόνο, με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, θα κινείται στους ρυθμούς της αγάπης για το βιβλίο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Δευτέρα 23 Απριλίου, έχει ως εξής:

Από τις 19:30 η Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα γεμίσει με μουσικές, χορούς, απρόσμενες αναγνώσεις και πολλές εκπλήξεις, αλλά και την μπάντα του δήμου Αθηναίων.

Στις 21:00, στο ύψος του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, οι Athens Lindy Hop θα περιμένουν τον κόσμο για χορό σε ρυθμούς jazz και swing από τη Big Band του δήμου Αθηναίων.

Το μουσικό σύνολo Batuka θα δίνει ρυθμό με τα κρουστά του ανάμεσα σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από το Athens Circus Festival σε επιμέλεια Κωστή Βαζαίου που θα ξεφυλλίζουν το βιβλίο της τέχνης του δρόμου με μαγικές εικόνες και δρώμενα εμπνευσμένα από το βιβλίο.

Τη μεγάλη διοργάνωση στηρίζουν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το ΣυνΑθηνά και τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Η διοργάνωση ενισχύεται από δωρεές ιδρυμάτων, από μορφωτικά ινστιτούτα, πρεσβείες και πολλούς ακόμα φορείς.

Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η Core Α.Ε. Θεσμικοί δωρητές το Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα ΚΙΚΠΕ, το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου). Πολύτιμοι υποστηρικτές επίσης είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η ΣΤΑΣΥ.

Protagon.gr