Με παλμό η παρέλαση της Ομογένειας για την Εθνική Ανεξαρτησία στην Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Μέσα σε μια ηλιόλουστη λαμπερή ανοιξιάτικη Κυριακή, διεξαγόταν με παλμό και καμάρι η 23η παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και Νέας Αγγλίας, στην κεντρική οδό της πόλης Boylston Street. Η παρέλαση ξεκίνησε στην ώρα της, στη 1 μεταμεσημβρινή ακριβώς, μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential πλησίον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βοστώνης.

Ηδη από νωρίς το πρωί είχαν φθάσει τα άρματα τα οποία παρατάχθηκαν στην αρχή της οδού Boylston και έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές καθότι έπρεπε να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Από τις 12 η ώρα άρχισαν να καταφθάνουν ομαδικά οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι εκκλησιαστικές κοινότητες, οι ελληνικοί φοιτητικοί σύλλογοι από τα διάφορα πανεπιστήμια της Βοστώνης. Οι συντονιστές της παρέλασης με επικεφαλής την Κυριακούλα Πατσαούρα ήταν παρόντες από πολύ νωρίς το πρωί για τον συντονισμό των τμημάτων και αρμάτων.

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες ντυμένοι στα γαλανόλευκα κρατώντας ελληνικές και αμερικανικές σημαίες στα χέρια παρέλαυναν με καμάρι βροντοφωνάζοντας «ζήτω η Ελλάδα», ενώ οι μπάντες έπαιζαν τον ρυθμό του βηματισμού και παρεμφερή μουσική.

Οι μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, έδωσαν και φέτος το δυναμικό τους παρών και προηγούνταν της παρέλασης, ενώ η οδός Boylston και οι συνδεόμενοι με αυτή δρόμοι και πάροδοι είχαν κλείσει και η κυκλοφορία προς το κέντρο της πόλης γινόταν από την οδό Beacon και St. Adams.

Στην αρχή της παρέλασης βρίσκονταν τα τμήματα των Μακεδονικών Συλλόγων τιμής ένεκεν διότι η παρέλαση φέτος ήταν αφιερωμένη στο όνομα της Μακεδονίας, αλλά και στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Εκτός από τους δύο μόνιμους τελετάρχες, τον δήμαρχο Βοστώνης κ. Μάρτιν Γουόλς και τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, από την Ελλάδα είχε έλθει και παρέλασε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος) κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Το πρωί τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας Δοξολογία, ενώ ακολούθησε στην κοινοτική αίθουσα σερβίρισμα καφέ και αναψυκτικών προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

 

Πηγή:ekirikas.com

Φωτογραφία:Από την Παρέλαση για την Εθνική Ανεξαρτησία στη Βοστώνη, 22 Απριλίου, 2018. Φωτογραφία: “www.images.boston”