Milliyet: Η κατάθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο

Ανδριανούπολη.- Στο φως της δημοσιότητας δίνουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης την κατάθεση που φέρονται να έδωσαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί στο δικαστήριο της Αδριανούπολης το οποίο εξέτασε και απέρριψε το τρίτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισής τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet, η οποία δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες με τη μεταγωγή τους από τις φυλακές στο δικαστήριο, οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να υποστήριξαν πως δεν ήθελαν να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο, επαναλαμβάνοντας ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος, ενώ τόνισαν ότι παρόμοια περιστατικά είχαν συμβεί και από τούρκους στρατιώτες χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Ο Άγγελος Μητρετώδης, όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, υποστήριξε ότι πέρασαν τα σύνορα κατά λάθος και είναι καθαρό ότι λόγω των καιρικών συνθηκών τα πέρασαν κατά λάθος. «Ακολουθούσαμε κάποιες πατημασιές στα σύνορα. Μόλις μας είδαν οι τούρκοι στρατιώτες, κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι αρνητικό».

«Στη συνέχεια, πήρα τηλέφωνο και είπα στο διοικητή μου ότι θα παραδοθώ στους τούρκους στρατιώτες ως ένδειξη καλής πρόθεσης. Εάν είχα κακή πρόθεση, θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο, αλλά δεν το έκανα» πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με την Milliyet.

«Εξηγήσαμε στους τούρκους στρατιώτες -συνεχίζει- ότι ήρθαμε κατά λάθος, και αυτοί κάλεσαν τους ανωτέρους τους. Αν θέλαμε, μπορούσαμε να εμποδίσουμε και τους τούρκους στρατιώτες. Δεν είχαμε πάνω μας ρούχα για να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τις πατημασιές στο χιόνι. Σκεφτήκαμε ότι ήταν πρόσφυγες ή παράνομοι μετανάστες».