ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Πότε, επιτέλους, θα συνεννοηθούν Μαξίμου και ΥΠΟΙΚ;

Αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα υπάρχουν τρεις ή τέσσερις αξιολογήσεις ετησίως μετά το τέλος του Μνημονίου έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διευκρίνισε ότι στη μετά-Μνημόνιο εποχή η Ελλάδα θα δέχεται μονάχα δύο επισκέψεις από τους θεσμούς κάθε χρόνο, όπως προβλέπεται για χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα στήριξης.
Δεν θα υπάρξει «κανένα επιπλέον προαπαιτούμενο, καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Καλά, όταν θα συνεννοηθούν Μαξίμου και Υπουργείο Οικονομικών, μας λένε… Επί του παρόντος καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι. Διότι με υποθηκευμένη για 99 χρόνια τη Δημόσια Περιουσία μας  στο λεγόμενο Υπερταμείο, ο αριθμός των επισκέψεων της Τρόικας, που την βάφτισαν “θεσμούς” για να την  …κρύψουν, μικρή διαφορά κάνει.

 

Ακόμη μικρότερη αξία έχουν οι όποιες διαβεβαιώσεις, όταν ήδη έχουμε υπογράψει μείωση συντάξεων το 2019 και περικοπή του αφορολόγητου το 2020. Ας μην κοροϊδευόμαστε… Μέτρα,  επομένως, θα έχουμε και μετά την “καθαρή” έξοδο.  Είσπραξη χαμηλότοκου δανείου δεν θα έχουμε από την Ευρώπη…