Eξελίξεις στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Με δύο όψεις φθάνουν από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα τα νέα από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.  Η μία όψη αφορά την επιτυχία της παρέλασης για την 25η Μαρτίου και τα εύσημα που απέσπασαν ο Πρόεδρος Πέτρος Γαλάτουλας και η πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Νάνσυ Παπαϊωάννου.

Ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκε και η έμπνευση της διοργανώτριας αρχής, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, να παραμείνουν τρεις θέσεις κενές στην εξέδρα των επισήμων, ως ένδειξη τιμής στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς, Αγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία, και στον ηρωϊκό σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Μάλιστα, φέτος ιδιαίτερα δυναμική ήταν η εν γένει παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στη παρέλαση της Νέας Υόρκης.

Στον αντίποδα, αμέσως μετά το πέρας της επιτυχημένης παρέλασης για την Εθνική μας Ανεξαρτησία, προέκυψαν και τα προβλήματα στην Ομοσπονδία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Panhellenic Post, ο Πρόεδρος  Πέτρος Γαλάτουλας προσανατολίζεται να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αλλαγή του Καταστατικού.

Ως γνωστόν ο Πέτρος Γαλάτουλας   διανύει ήδη τη δεύτερη (και καταστατικά τελευταία) θητεία του ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του το Νοέμβριο 2017,  στην Panhellenic Post, για το θέμα της διαδοχής του,  ο κ. Γαλάτουλας είχε δηλώσει: «Ναι, τελειώνει η θητεία μου. Υπάρχει πρόβλημα διαδοχής, διότι χρειάζεται εμπειρία και χρόνο.. Ακούγονται φωνές που πιέζουν για αλλαγή Καταστατικού. Εγώ, όμως, έχω κουραστεί. Ίσως πολλοί πουν ότι είναι λάθος μου που δεν βρήκα αντικαταστάτη. Δεν είναι εύκολο. Προσπάθησα. Δεν ήρθε κανείς να μάθει. Ξέρω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Είμαστε μία Ομοσπονδία με $ 750.000 budget. Με την διοργάνωση της μεγαλύτερης εθνικής παρέλασης. Με ημερήσια δράση καθημερινή. Ο Γαλάτουλας μπορεί να έχει αντιπάλους, αλλά το έργο του και την άνοδο της Ομοσπονδίας τα αναγνωρίζουν όλοι. Βέβαια δεν είμαστε σε όλους αγαπητοί. Εμένα μ’ αρέσει να διαφωνούν. Οι αποφάσεις στην Ομοσπονδία ήταν όλες ομόφωνες, επί των ημερών μου. Εγώ θα ήθελα να υπάρχει και αντίλογος γιατί έτσι φθάνεις στο σωστό αποτέλεσμα. Υπάρχει και η σκέψη να αλλάξει το Καταστατικό. Εγώ δεν θέλω να μείνω, εξομολογούμαι…»

Ωστόσο φαίνεται ότι στο μεταξύ, δεδομένων και των “προβλημάτων διαδοχής” βρήκαν πρόσφορο έδαφος οι “πιέσεις για αλλαγή Καταστατικού”, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν «δεύτερες σκέψεις» στον Πρόεδρο και πλέον ο Πέτρος Γαλάτουλας να προσανατολίζεται τώρα -μέσω Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης- ακριβώς στο να αλλάξει το Καταστατικό ώστε να αποκτήσει δικαίωμα να διεκδικήσει μία νέα (την τρίτη) θητεία στην προεδρία της Ομοσπονδίας.

Φωτογραφία FB/Petros Galatoulas