“Η Ελλάδα είναι στο αίμα μου” – Τι λέει ο πρίγκιπας Κάρολος για την Ελλάδα

Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να απέφυγε επί δεκαετίες να επισκεφθεί την Ελλάδα, ο γιος της πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του βρετανικού θρόνου έχει έρθει στη χώρα μας πολλές φόρες. Αυτή ωστόσο θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του, η οποία εμπεριέχει ένα σημαντικό μήνυμα για τις σχέσεις των δύο χωρών, ειδικά σε μια περίοδο που αλλάζουν πολλά. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς θα βρεθούν τρεις ημέρες στην Ελλάδα.Καμίλα, πρίγκιπας Κάρολος, βασίλισσα Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος

Λίγο πριν την άφιξή του στη χώρα μας ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μιλώντας στην εφημερίδα “Καθημερινή” μιλά για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της που τον γοητεύουν, λέγο9ντας χαρακτηριστικά “εκτός των άλλων η Ελλάδα είναι στο αίμα μου και ήμουν επί μακρόν γοητευμένος από τον πολιτισμό και την ιστορία της”. Δηλώνει μάλιστα τυχερός που μπόρεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα ιδιωτικά και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ορθόδοξη τέχνη λέγοντας πως “με δική μου εισήγηση η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών έχει δημιουργήσει πρόγραμμα στη Μεγάλη Βρετανία όπου διδάσκεται στους φοιτητές η τέχνη της αγιογραφίας”.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο πρίγκιπας Κάρολος “γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα και πολλοί Έλληνες περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια, θέλησα να βρω έναν τρόπο, έστω μικρό περιορισμένο, για να βοηθήσω τους νέους στη χώρα για να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους, είτε μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης, είτε στηρίζοντας τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Με το θέμα αυτό ασχολείται η φιλανθρωπική μου οργάνωση Prince’s Trust εδώ και 42 χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία και πρόσφατα και στο εξωτερικό”.Κάρολος Καμίλα Αθήνα Ελλάδα

Ο Πρίγκιπας Κάρολος θα ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμά του αύριο με κατάθεση στεφάνου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Θα ακολουθήσει στις 10 του μήνα συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στη συνέχεια επίσκεψη στο συμμαχικό κοιμητήριο Φαλήρου, επίσκεψη σε βρετανικό πολεμικό πλοίο και στο θωρηκτό Αβέρωφ. Στη συνέχεια θα βρεθεί στο συνέδριο του Βρετανικού Συμβουλίου για το διεθνή πρόγραμμα ανώτατης εκπαίδευσης στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί στις 10 του μήνα μαζί με τη Μπέτυ Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα επισκεφθεί και ξενώνα φιλοξενίας γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την Παρασκευή Κάρολος και Καμίλα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στην Κρήτη και στη συνέχεια τα γραφεία ΜΚΟ για τους πρόσφυγες.

πηγή:newsIt.gr