Οργανωμένο σχέδιο η απόδραση των ισοβιτών στον Πειραιά

Πειραιάς.- Άφαντοι παραμένουν οι δύο κακοποιοί που δραπέτευσαν χθες το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους. Και οι δύο έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες, και θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Ανάμεσα στους τέσσερις βαρυποινίτες που απέδρασαν χθες κατά την μεταγωγή τους στην Κρήτη, από το λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται και ο 35χρονος Αλβανός, γνωστός ως “Νίκο”.

Ο “Νίκο” έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια για τη διπλή ανθρωποκτονία στη Μεσσηνία του ομοεθνούς του Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιού του, ενώ είχε συλληφθεί και για τη δολοφονία 32χρονου στη Μικρομάνη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.\

Η αστυνομία κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο απόδρασης. Το θεωρούν δεδομένο γιατί οι έντεκα κρατούμενοι φρόντισαν να δημιουργήσουν μια τεχνητή ένταση μέσα στο λεωφορείο των μεταγωγών. Επίσης, διαπίστωσαν ότι οι δύο κρατούμενοι που έχουν αποδράσει είχαν καταφέρει να ξεκλειδώσουν με κάποιο τρόπο τις χειροπέδες τους.

Η μικρή “ανταρσία”, εκδηλώθηκε την ώρα που έφθασε το μικρό λεωφορείο των μεταγωγών στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, άλλοι δύο κρατούμενοι που προσπάθησαν να αποδράσουν, αλλά τελικά συνελήφθησαν, πρέπει να ήταν “λαγοί”. Ήθελαν δηλαδή να αποσυντονίζουν τους αστυνομικούς, για να μπορέσουν να διαφύγουν οι δύο επικίνδυνοι κακοποιοί.