Καζάνι που βράζει το Μαξίμου – Στο στόχαστρο ο Πάνος Καμμένος

Αθήνα.- Ένα ακόμη σόου του Πάνου Καμμένου ή μια ακόμη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα που τελικά γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους;

Η ουσία είναι ότι η ημέρα ήταν δύσκολη για τον υπουργό Αμυνας ο οποίος συγκρούστηκε με Νέα Δημοκρατία και ΔΗΣΥ για το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την αναβάθμιση των F-16 και στη συνέχεια μετέβη εσπευσμένα στο Μαξίμου για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα κατά του Πάνου Καμμένου και συγκεκριμένων βουλευτών των ΑΝΕΛ, όπως π.χ. του βουλευτή Κώστα Κατσίκη για τις απαράδεκτες, ομοφοβικές δηλώσεις του πρόσφατα στη Βουλή.

Όμως, το ποτήρι ξεχείλισε μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του κ. Καμμένου με τον χρυσαυγίτη, πυρηνάρχη στη Δράμα.

Ο υπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους της Βουλής για την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή καταδικασμένου μέλους της Χρυσής Αυγής στο Τάγμα Εθνοφυλακής στη Δράμα και τη φωτογραφία που φέρεται να έχει μαζί του, σχολίασε πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο εθνοφύλακας και πως δεν υπάρχει δήλωση πολιτικών φρονημάτων.

Κάτι που ωστόσο δεν δικαιολογεί τον υπουργό καθώς στην περιοχή ο χρυσαυγίτης είναι γνωστός μιας κι έχει ιστορία. Συγκεκριμένα, o Παναγιώτης Μπαντέμης έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο στο Μεταξουργείο το 2011.  Παρ’ όλα αυτά είναι έφεδρος εθνοφύλακας που συμμετέχει σε ασκήσεις εθελοντικών ταγμάτων εθνοφυλακής. Κατά το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο καταδικασμένος πρώην πυρηνάρχης είναι αρκετά προβεβλημένος -ακόμα και βραβευμένος- και έχει «φωτογραφηθεί τόσο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καθώς και με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας».

Δεν μπορεί λοιπόν να μην γνωρίζει ο υπουργός με ποιον φωτογραφίζεται. Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αμεση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καραγιαννίδης Χρήστος, Βράντζα Παναγιώτα, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεωνάς Ιωάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καββαδία Αννέτα, Καρακώστα Εύη, Κυρίτσης Γεώργιος, Μανιός Νικόλαος, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μπαλαούρας Μάκης, Πάλλης Γεώργιος, Σταματάκη Ελένη και Ψυχογιός Γεώργιος χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά ανησυχητικό» ότι μετά την καταδίκη του ο Παναγιώτης Μπαντέμης συνεχίζει να συμμετέχει στο Τάγμα Εθνοφυλακής Δράμας και να εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, ενώ φωτογραφίζεται και με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι πληροφορίες λένε ότι επικρατεί οργή στο Μαξίμου γι’ αυτή τη φωτογραφία που πλήττει και πάλι το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, έστω κι αν ο κ. Καμμένος δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Η κλήση του για συνάντηση με τον πρωθυπουργό έγινε γι’ αυτό το περιστατικό, καθώς και για μια σειρά από γεγονότα στα οποία εμπλέκονται βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Από τον σκοτωμό στα τηλεπαράθυρα βουλευτών μέχρι την ηχηρή διαφοροποίηση σε μείζονα θέματα και κυρίως τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν με τον Κατσίκη στη Βουλή.

Και «Μακεδονικό»

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι εξελίξεις στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων απασχολούν Τσίπρα και Καμμένο. Η επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζ. Ζάεφ και τα σενάρια για ενδιάμεση συμφωνία δύο ετών έπεσαν στο τραπέζι και είναι αντικείμενο ανάλυσης και από τους ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων είναι ιδιαίτερα τεταμένες, αν και ισχύει η δήλωση Καμμένου ότι με τον κ. Τσίπρα «θα πάμε μέχρι τέλους».

Πηγή:in.gr