ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Σκόπια, σκόρπια και …άσκοπα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτός από την αισιοδοξία του για συμφωνία στο Σκοπιανό, επαναλαμβάνει διαρκώς πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».

Την απεδέχθη μεν, την “παζαρεύει” δε…  Εμείς, γιατί τον παρακολουθούμε, από …χωρίου εις χωρίον;

 

 

Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ακόμη ότι «η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το πακέτο προτάσεων του απεσταλμένου, του κ. Νίμιτς».

 

Η “άλλη πλευρά” δεν μας λέει στη βάση ποιου ονόματος διαπραγματεύεται…

 

 

Διότι αν και οι Σκοπιανοί διαπραγματεύονταν στη βάση των 4ρων ονομάτων (το ένα χειρότερο από το άλλο για τα ελληνικά συμφέροντα) μάλλον η συμφωνία θα είχε κλείσει, μιας και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί το “Μακεδονία”… Προφανώς, λοιπόν, τα Σκόπια επιμένουν στο “Μακεδονία του Ίλιντεν”…

 

Σε κάθε περίπτωση, Το “Μακεδονία” δεν πρέπει να εκχωρηθεί. Δεν τους αντιπροσωπεύει, δεν τους ανήκει, δεν αντέχουν να το σηκώσουν! Ο κ. Νίμιτς, έχει διαβάσει την απόφαση του 1991 του ΟΗΕ; Αν ναι, πως μπορεί να προτείνει ονομασία για τα Σκόπια (πρώην Περιφέρεια της Γιουγκοσλαβίας) που εμπεριέχει αλυτρωτισμό για “γειτονική χώρα;”