ΜΟΔΑ: Cropped pants

Της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου

Όσο περισσότερο μήκος χρειαζόμαστε στα παντελόνια μας τον χειμώνα (για να μας κρατούν ζεστές), τόσο λιγότερο επιλέγουμε να έχουν όταν ο καιρός ανοίγει , φτάνοντας έτσι , ως την επιλογή του σορτς.

Επειδή, όμως ακόμα είμαστε στη ήπια ζέστη της άνοιξης, τα cropped παντελόνια (δηλαδή τα «κομμένα» λίγο , ή περισσότερο, πάνω από τον αστράγαλο) είναι ιδανικά για την εποχή!

Τα cropped παντελόνια, βέβαια, είχαν την τιμητική τους τον φετινό χειμώνα, αφού τα κορίτσια της μόδας βρήκαν στιλάτους τρόπους να τα φορέσουν με ankle boots, διχτυωτά καλσόν και loafers ( παπούτσι ελαφρύ σαν μοκασίνι).

Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσουμε με μπαλαρίνες, εσπαντρίγιες, mules και αθλητικά, ενώ αν θες να έχει μια σικάτη νότα το σύνολό σου μπορείς να φορέσεις ψηλοτάκουνες γόβες, είναι ιδανικός ο συνδυασμός τους ιδίως αν είστε petite. Η cropped παντελόνα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο must παντελόνια που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου.

Αυτό συνέβη αρχικά γιατί είναι ένα παντελόνι που προσδίδει στιλ ακόμα και αν το φορέσεις με ένα απλό τοπ, μπορείς να το φορέσεις τους περισσότερους μήνες τον χρόνο ενώ κολακεύει τους περισσότερους σωματότυπους. Εμφανίστηκε τη δεκαετία του 40′ και αργότερα τη δεκαετία του 70′, με τη διαφορά ότι το 40’ σταματούσε λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο, ενώ μετά υπήρχαν ξέφτια στο τέλος του παντελονιού.

Φέτος το συναντάμε και στα δύο στιλ. Το καλό με το συγκεκριμένο παντελόνι είναι ότι κολακεύει κάθε γυναίκα και είναι ιδανικό για όλες τις ώρες. Γι’ αυτό άλλωστε τείνει να αντικαταστήσει τη μόδα των skinny jeans.

Cropped pants φοράνε πολλές celebrities εδώ και αρκετά χρόνια, αφού είναι πολύ θηλυκή επιλογή που αφήνει γυμνό τον αστράγαλο και δείχνει το πόδι πιο ψηλό. Το cropped παντελόνι σου ανεξαρτήτως χρώματος μπορείς να το συνδυάσεις με t-shirt, crop top αλλά και με τις περισσότερες μπλούζες που έχεις στη γκαρνταρόμπα σου.

Την άνοιξη μπορείς να του δώσεις μία εντελώς διαφορετική πνοή από αυτή του χειμώνα.

Η επιλογή είναι δική σου!

Επέλεξε σωστά, συνδύασε έξυπνα και κάνε εντύπωση!