Άγκυρα: Προσωπική επίθεση σε Τσίπρα για τους 8 αξιωματικούς

Άγκυρα.- Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και της Ελλάδας, εξαπέλυσε η Άγκυρα, με αφορμή την απελευθέρωση των τελευταίων τεσσάρων από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι ήταν κρατούμενοι στο ΑΤ του Ολυμπιακού χωριού.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες», δήλωσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ, αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. «Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε.

Οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δρακόντειους όρους ασφαλείας. Όλοι οι αξιωματικοί είναι πλέον ελεύθεροι λόγω συμπληρώσεως του 18μηνου ανωτάτου ορίου διοικητικής κράτησης.

Όπως είναι γνωστό και για τους 8 ο Αρειος Πάγος έχει πει όχι στην έκδοσή τους ενώ προ ημερών και το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις του ελληνικού δημοσίου κατά της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου. Η απόφαση αυτή ήταν πιλοτική και αναμένεται η δημοσίευσή της ώστε να του παραδοθούν τα ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Προς το παρόν διαμένουν σε άγνωστη τοποθεσία, υπό δρακόντια μέτρα ασφαλείας υπό τον κίνδυνο μυστικές υπηρεσίες της γείτονος να επιχειρήσουν να τους απαγάγουν.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ήδη μιλούν για σκανδαλώδη απόφαση.