Στοχασμοί: Ανησυχείς;

Ανησυχείς;
Για να καταφέρεις να επικρατήσεις μέσα στο σώμα της μητέρας σου, νίκησες γύρω στους διακόσιους πενήντα εκατομμύρια αντιπάλους. Και ήσουν ο μοναδικός εκλεκτός που έγινε αποδεκτός από το ωάριο σε μια χρονική στιγμή που εκείνο σε θέλησε!
Ανησυχείς;
Οκτώ γενεές πίσω από εσένα, από τη μεριά της μητέρας και άλλες τόσες από τη μεριά του πατέρα, σου εξασφαλίζουν με την κληρονομικότητα που σου μεταδίδουν ότι δεν έρχεσαι γυμνός για να αντιμετωπίσεις ετούτη τη ζωή. Είσαι καλύτερα εξοπλισμένος από κάθε άλλο πρόγονό σου.
Ανησυχείς;
Άνθρωποι ξυπόλυτοι, αμόρφωτοι, χωρίς τεχνολογία, επικοινωνίες, πληροφοριακές δυνατότητες, εξοπλισμό, ευκολίες, πολυμέσα και ανάπτυξη κατάφεραν αυτό που σήμερα εσύ έχεις για καθημερινότητα. Ήταν οι παππούδες σου και οι γιαγιάδες σου αυτοί!
Ανησυχείς;
Οι φυσικές επιστήμες μας λένε ότι η εστιασμένη σκέψη είναι ενέργεια η οποία δημιουργεί υλική πραγματικότητα. Έχεις και μια ισχυρή συναισθηματική καθοδήγηση για να σου δείχνει την κάθε στιγμή αν είσαι συμβατός ή όχι με το δημιούργημα που επιθυμείς.
Ανησυχείς;
Η νευροφυσιολογία μας βεβαιώνει ότι αντιλαμβανόμαστε, άρα και μεταφράζουμε για τη ζωή μας, μόνο ότι μας προκαλεί συγκινησιακή εξάρτηση. Όχι όμως ότι αντικειμενικά υπάρχει, ούτε καν ότι πραγματικά μπορούμε σαν άνθρωποι να υλοποιήσουμε για τη ζωή μας και για τον κόσμο μας!
Ανησυχείς;
Η φιλοσοφία με όλα της τα παρακλάδια, πλέον μπορεί πολύ σταθερά να οδηγήσει την ανθρώπινη νόηση στην κατανόηση ότι ο φόβος είναι απλά και μόνο μια επιλογή που κάνουμε στη θέα του κινδύνου. Η πίστη είναι το μέγιστο όπλο, και η αγάπη η ύψιστη μορφή της ύπαρξής μας.
Ανησυχείς;
Η ζωή σε εμπιστεύτηκε πάρα πολύ για να φυτευτεί μέσα σου. Εμπιστέψου και εσύ τη σιωπή της με την οποία σου μιλάει, την ησυχία της με την οποία σε ταράζει, τη γαλήνη της με την οποία σε ταρακουνάει, την ποικιλομορφία της με την οποία σε προκαλεί, τη ροή της που σου ζητάει να την αποδεχτείς, και πάνω από όλα το εμπνευσμένο όραμα που σου ψιθύρισε γνωρίζοντας ότι εσύ μπορείς να είσαι ο μοναδικά υπεύθυνος κουβαλητής του.
Είσαι πλάσμα της φύσης μοναδικό. Αυτό σου είπανε και όλοι όσοι αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το όραμα που μέσα τους γεννήθηκε, αλλάζοντας τον χτεσινό κόσμο και οραματιζόμενοι τον αυριανό.