Κατήγγειλε τη συμφωνία και αποχώρησε από τη συνάντηση με Ζάεφ ο Ιβάνοφ

Σκόπια.- Σε πολιτικό εμφύλιο κινδυνεύουν να βυθιστούν τα Σκόπια, με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον πρόεδρο Ιβάνοφ, με αφορμή τη συμφωνία της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ στο όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονία».

Ο πρόεδρος των Σκοπίων αρνήθηκε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας για το περιεχόμενο της συμφωνίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορίο, «ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο και ο Νικολά Ντιμιτρόφ προσπάθησαν να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας, όμως ο πρόεδρος Ιβάνοφ τους διέκοψε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, αρνούμενος να μιλήσει για τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για την ΠΓΔΜ».

Σύμφωνα με το Makfax, η συνάντηση διήρκησε ελάχιστα, αφού οι δύο τους έφτασαν στην προεδρική κατοικία στις 10:ο3 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδας) και αποχώρησαν μόλις έξι λεπτά αργότερα, στις 10:09.

Η κυβέρνηση στη συνέχεια απάντησε με σκληρό τρόπο λέγοντας πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον της ΠΓΔΜ».