Συνελήφθησαν αντιεξουσιαστές που επιτέθηκαν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Αθήνα.– Γνωστοί αντιεξουσιαστές που στο παρελθόν έχουν συλληφθεί για επεισόδια είναι οι δύο ύποπτοι που προσήχθησαν νωρίτερααπό την ομάδα ΔΙΑΣ για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το ένα από τα δύο άτομα ανήκει στην ομάδα ατόμου μεγάλου σε ηλικία, που έχει κατεθέσει στη δίκη υπέρ του Νίκου Μαζιώτη για τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ διατηρεί ακόμη και σήμερα σχέσεις με τον τρομοκράτη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Μέσα στο σακίδιό τους βρέθηκε σφυρί καθώς επίσης και μπουκάλια με μπογιές, ενώ εξετάζεται και το περιεχόμενο σε ένα άλλο μπουκάλι, που δεν αποκλείεται να είναι εύφλεκτο υγρό.

Νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών είχαν επιτεθεί και προκαλέσει ζημιές με σφυριά στη τζαμαρία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στη Μασσαλίας, ενώ πέταξαν και τρικάκια ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας, εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μόλις ενημερώθηκαν για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση άρχισαν να κάνουν ελέγχους και προσαγωγές ατόμων, όταν διαπίστωσαν ότι ένα μηχανάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα προσπάθησε να αναπτύξει ταχύτητα για να εξαφανιστούν παρά το σήμα που τους έκαναν οι αστυνομικοί.

Τα δύο άτομα βρίσκονται και εξετάζονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

 

CNN Greece