Στοχασμοί: Αναγνωρίζω

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ <danmitsos@gmail.com>
Συγγραφέας
Αναγνωρίζω ότι στη ζωή μου μπορούν να συμβούν διάφορα που ίσως θα με φέρουν σε αυτό που κοινωνικά ονομάζουμε εξαθλίωση. Αναγνωρίζω όμως ταυτόχρονα, ότι αυτό θα είναι η κατάσταση της ζωής μου και όχι η ίδια η ζωή μου.
Αναγνωρίζω ότι το κορμί μου μπορεί ο οποιοσδήποτε να το βλάψει αν μελετημένα το θελήσει. Το πνεύμα μου όμως, όσο διατηρώ τη δύναμη του μυαλού μου, κανείς δεν μπορεί να το σκοτεινιάσει.
Αναγνωρίζω ότι για να γίνει το μελλούμενο που οραματίζομαι, χρειάζεται να περάσω από αυτό το συγκεκριμένο παρόν που έχω, και έτσι ευλογώ τις ώρες που περπατώ τώρα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Αναγνωρίζω ότι το σώμα μου θα υποκύψει κάποια στιγμή στη φθορά. Αυτό είναι μέσα στη φύση των πραγμάτων. Αναγνωρίζω όμως ταυτόχρονα ότι το σώμα λέει αυτά που το στόμα δεν μπορεί, και έτσι φροντίζω να αποφορτίζω την ψυχή μου πριν την κραυγή της σωματοποιήσει.
Αναγνωρίζω ότι μονιμότητα, σταθερότητα και σιγουριά, πουθενά δεν υπάρχει. Είμαστε μέσα σε μια αέναη ροή συνεχής δημιουργίας. Έτσι αναγνωρίζω το βάρος των επιλογών που κάνω, τη συμμετοχή μου στην εξέλιξη, και το έγκλημα που διαπράττω με κάθε μου απαθή στάση.
Αναγνωρίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα, θα εξαρτηθεί από μία βασική αρχή: Αν εσύ δεν καταφέρεις να με ρίξεις, τότε εγώ θα σε ανεβάσω. Πολέμα με αν το θέλεις, αλλά να ξέρεις ότι με τον εαυτό σου τα έχεις βάλει.