ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Τι θα αφήσουν πίσω τους πολιτική παρακαταθήκη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Και τι δεν είπαν μέσα και έξω από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Κοτζιάς, ο Πάνος Καμμένος και οι λοιποί της κυβερνητικής “σύμπραξης” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην αποδεχθεί το “βόρεια Μακεδονία” σε σύγκριση με εκείνη του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που ήταν ταγμένος υπέρ της σύνθετης ονομασίας για τα Σκόπια…

 

Τι  “πατροκτόνο” τον είπαν, τι για “αχαριστία”  μίλησαν… Το θεώρησαν περίπου ως Προπατορικό Αμάρτημα! Ο γιός, λέει, να μην συμφωνεί με τον πατέρα! Κι αυτό γιατί; Γιατί η θέση του υιού Μητσοτάκη δεν ταυτίζονταν με την θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς…

 

 

Τώρα, όμως, που ένας άλλος γιός, ο Γιώργος Παπανδρέου ενός άλλου πολιτικού, του Ανδρέα Παπανδρέου, όχι μόνο ακολούθησε διαφορετική γραμμή στο Σκοπιανό από τον πατέρα του, ο οποίος εν ζωή αρνιόταν κατηγορηματικά να δεχθεί όνομα για τα Σκόπια που να περιέχει τη λέξη “Μακεδονία” -και έφτασε μέχρι του σημείου να τους επιβάλει και “εμπάργκο”-  αλλά δήλωσε, από πάνω και ότι στηρίζει τη συμφωνία για το “βόρεια Μακεδονία”, κανείς δεν μίλησε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

 

Τώρα δεν τους ενοχλεί, ο Γιώργος που δήλωσε ότι στηρίζει τη συμφωνία!.. Αντίθετα, τον προβάλουν ως “ανοιχτό μυαλό”… Τελικά, αν κάτι αφήσουν πίσω τους  από την κυβερνητική τους ενασχόληση, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ως πολιτική παρακαταθήκη, θα είναι η συνεισφορά τους στον εμπλουτισμό του πολιτικού μας λεξικού, με τις λέξεις διγλωσσία την οποία αποθέωσαν,  κυβιστήσεις τις οποίες λάτρεψαν και λαϊκισμό τον οποίο δόξασαν!..

 

Mea culpa. Ξέρει αυτός για τον οποίο το γράφω.  Δεν υπήρξε πρόθεση. Νόμιζα ότι δεν δημοσιοποιούνται αυτομάτως. Γι αυτό και τα απέσυρα, εκ των υστέρων.