Κατατέθηκε από την ΝΔ η πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία

Αθήνα.– Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για την Οικονομία.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει ενημέρωση της Ολομέλειας από τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τη Συμφωνία του Eurogroup.

“Η Κυβέρνηση υποχρεούται να ενημερώσει υπεύθυνα την εθνική αντιπροσωπεία και τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Για το 4ο μνημόνιο που περιλαμβάνει μέτρα ύψους 5.1 δις ευρώ. Για την πενιχρή ρύθμιση που έφερε για το χρέος, η οποία απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που η ίδια είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της το 2012. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες” αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.