ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τα …σπίτια του Παττακού και η ψήφος των αποδήμων!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Συγγνώμη, γιατί επιμένουν ντε και καλά να ψηφίζουν στην Ελλάδα οι Απόδημοι; Πάνε και στέκονται έξω από τα υπουργεία και ζητάνε επιστολική ψήφο!

Έρχονται στην Ελλάδα ομογενείς, κι αντί να κάνουν τα μπάνια τους, εκείνοι συναντιούνται με αξιωματούχους του κράτους, υπουργούς, κολλητούς, αλλά και τυχαίους της προσκολλήσεως και παρακαλάνε να τους δώσουν ψήφο από εκεί όπου ζουν!

Καλέ, εδώ κοντά τρία εκατομμύρια Έλληνες, με υποχρεωτική από το Σύνταγμα την ψήφο, που ζουν ΜΕΣΑ στην Ελλάδα απαξιούν πλέον να ψηφίζουν,  και επιμένετε να ψηφίσετε εσείς από το εξωτερικό;

Μπας και μάθατε ότι με την ψήφο κληρώνουν και τίποτε …σπίτια;  Αν ναι, παιδιά, αδέλφια απόδημοι, προσοχή:  Θα είναι σαν τα σπίτια που κλήρωνε ο Παττακός στο γνωστό αντιχουντικό ανέκδοτο που λέγαμε εκείνα τα πέτρινα χρόνια!..

Άλλωστε, είναι γνωστό στον καθένα πια, τούτοι παίρνουν δεν δίνουν σπίτια!..

Τώρα πως γίνεται τη μια μέρα ο Πρωθυπουργός να λέει πως «δεσμεύεται» σύντομα  να κατατεθεί νομοσχέδιο για  να δώσει ψήφο στα παιδιά του brain drain, και την παρ άλλη μέρα  να βγαίνει ο υπουργός του και λέει πως, όχι καλέ, δεν δίνουμε ψήφο, επιτροπή φτιάχνουμε να μελετήσει το θέμα, να  εισηγηθεί σε πέντε μήνες (!) δυο τρεις παραλλαγές που θα είναι «προς περαιτέρω διακομματική διαβούλευση»,  τι να σας πω…

Μια απορία έχω μόνο: Μα καλά, ο Πρωθυπουργός πριν μιλήσει,  δεν …ρώτησε τον υπουργό Του;

Συριζαίοι είναι,  ας τα βρουν μεταξύ τους. Το κάτω-κάτω, ας πουν καθαρά, επιστολική, γιόκ! Πώς μας λένε οι Τούρκοι για τους δύο στρατιώτες μας; Τι μας πιλατεύουν, τη μια με επιτροπές, την άλλη με παραλλαγές, την τρίτη με αναβολές;

Πάντως, εγώ σκέπτομαι εκείνον τον έρημο πρόεδρο της διακομματικής, τον Τριανταφυλλίδη,  που τα έψηνε δύο  χρόνια τώρα με την ΕΛΣΤΑΤ και έβαλε στον «17λογο του …απόδημου» ότι θα έκανε απογραφή της ομογένειας για την ψήφο!..  Κι όσο θυμάμαι που  άστραφτε και βρόνταγε για  να πείσει πως τάχατες δίχως απογραφή δεν γίνεται να ψηφίζουν οι απόδημοι…  Κάτι ήθελε να πει κι αυτός!

Οδοστρωτήρας ο Σκουρλέτης…

Ισοπέδωσε έναν πρωθυπουργό, έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο και έναν Πρόεδρο διακομματικής…

…Ναι, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που βγήκε προπομπός του Αλέξη να επιτεθεί στην Νέα Δημοκρατία επειδή εκείνη …τόλμησε, λέει, να συνδυάσει την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, με την ψήφο των Αποδήμων!  Μα τι να έκανε η Νου Δού; Δύο χρόνια έχει καταθέσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων στη Βουλή, και ο Βούτσης το κρατάει στα συρτάρια του!  Δηλαδή, στον κάλαθο των αχρήστων!

Αν μπορεί, ρωτάτε, ο Πρόεδρος της Βουλής να κάτι τέτοιο;  Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όλα γίνονται!..

Μόνο το να βγάζεις ένα ρημάδι εισιτήριο από τα εκδοτήρια του ΗΣΑΠ στον Πειραιά χωρίς να περιμένεις δύο ώρες στις ουρές, δεν γίνεται!  Ή δεν είναι ικανοί να το κάνουν…

Εκτός κι εάν θέλουν να μας πουν με «τακτ»  να ανεβαίνουμε με τα πόδια Πειραιά-Σύνταγμα να φτιάξουμε  σιλουέτα!  Δεν ξέρω, αλλά ένας φίλος μου που το δοκίμασε τις προάλλες, του πήρε μία ώρα και 45 λεπτά από το «πρώτο λιμάνι» της χώρας να φτάσει στην Ομόνοια!  -«Μα, ακόμα θα ήμουν στην ουρά για να βγάλω το εισιτήριο», είπε απολογητικά στ΄ αφεντικό του, που τον μάλωσε γιατί ανέβηκε ποδαρόδρομο και άργησε να προσέλθει στην εργασία του!!!

Σκεφτείτε τώρα εσείς τους τουρίστες, που φορτωμένοι τα μπαγκάζια τους περιμένουν και στριμώχνονται στις ατέλειωτες ουρές των ΗΣΑΠ να βγάλουν εισιτήριο ΑΤΗΕΝΑ για  ν΄ ανεβούν Μοναστηράκι κι από κει  Ακρόπολη! Στείλτε τον Σπίρτζη μαζί με την Κουντουρά να τους ρωτήσουν εάν θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στη χώρα μας!

Α, άλλο κείνο τα καραγκιοζλίκι με τις «θύρες των σταθμών» του Μετρό (που όλο κλείνουν όλο ανοικτές είναι!)  Ποιός φωτεινός παντογνώστης επέβαλε να χτυπάμε εισιτήριο και όταν βγαίνουμε από το σταθμό; Τι  «Οργουελική» έμπνευση είναι αυτή;

(Αλλά ο Σπίρτζης  μπορεί να χαλάει τη μέρα μας, όχι, όμως και τη σάτιρα για την ψήφο των Αποδήμων. Του αξίζει ξεχωριστή σάτιρα).

Πίσω στη ψήφο, λοιπόν, αυτών που έφυγαν από την πατρίδα, για να γλυτώσουν από την πατρίδα, και αντί να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, αυτοί θέλουν και να ψηφίζουν για την πατρίδα! Τι να πεις, για την ψυχή των Ελλήνων στα πέρατα της Οικουμένης!

Κάτι ήξερε ο Σεφέρης όταν έγραφε:  «Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει»…

Α, ναι, υπάρχουν και οι στίχοι του Μπάμπη Τσικληρόπουλου:

…Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο/

κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει …/