Ο κύβος ερρίφθη – Την Πέμπτη η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Βρυξέλλες.- Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθούν στο περιθώριο της σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Την συνάντηση είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. Χθες, Δευτέρα 9/7/2018, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέστη στην ορκωμοσία του Ερντογάν ως νέου προέδρου της Τουρκίας κατ’ επιλογή, λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών. Μάλιστα, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους στο θέμα των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη το οποίο θα φέρει και στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο αναμένεται να πράξει και κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν στην οποία και θα φανούν οι διαθέσεις του Τούρκου προέδρου. Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης πάντως, εκτιμούν ότι ο «σουλτάνος» θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το θέμα ως «μοχλό εκβιασμού».

«Απαράδεκτη η κράτηση των δύο»

Προπομπός, της στάσης του, ήταν τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά την παρέμβασή του στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αναίτια και χωρίς κατηγορία κράτηση των δύο στρατιωτικών. Συν τοις άλλοις, δεν άφησε ασχολίαστη την παρουσία πολιτικών στην ορκωμοσία Ερντογάν στην Άγκυρα λέγοντας δεν συμβάλλουν πουθενά η παρουσίας τους καθώς και ότι η χώρα δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή.

Πηγή: real.gr