Τις εξελίξεις με τη Ρωσία, συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά,

Αθήνα.- Για όλα τα τρέχοντα θέματα, με έμφαση στις εξελίξεις με τη Ρωσία, συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σε συνάντησή τους την Πέμπτη το απόγευμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, κατά τη συζήτηση υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ακύρωσης της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα.

Την πρόθεση ακύρωσης της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, είχε μεταδώσει νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Δυσαρέσκεια Ελληνικών διπλωματικών πηγών

Την ίδια στιγμή δυσαρέσκεια για την προσέγγιση Μόσχας – Άγκυρας εκφράζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Βαθύτερες προεκτάσεις φαίνεται ότι έχει η ελληνορωσική διένεξη των τελευταίων ημερών, μετά και την σκληρή απάντηση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η ελληνική πλευρά εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για τη στενή συμμαχία Μόσχας και Άγκυρας τους τελευταίους μήνες, όπως υποδηλώνουν οι συμφωνίες των δύο πλευρών για την κατασκευή πυρηνικών και την αγορά των ρωσικών πυραύλων S400. Μάλιστα, κατά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν ψυχρανθεί από τότε που ξεκίνησε αυτή η προσέγγιση.

Ρώσος Πρέσβης στην Αθήνα: Θα απελάσουμε Έλληνες διπλωμάτες

Η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες, οι ημερομηνίες απέλασής τους και ο αριθμός των διπλωματών που πρόκειται να απελαθούν δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, δήλωσε ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

Πηγή: real.gr