Ένοχους έκρινε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο πατέρα και γιό Σκέλος

Νέα Υόρκη.- ΕΝΟΧΟΥΣ για τα αδικήματα της δωροδοκία, της οικονομικής απάτης και του εκβιασμού, έκρινε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν τον πρώην επικεφαλής της πολιτειακής γερουσίας της Νέας Υόρκης, ελληνικής καταγωγής, Ντιν Σκέλος (Dean Skelos) και τον γιο του, Ανταμ Σκέλος (Adam Skelos). 
Οι δύο άντρες κατηγορούνταν πως εκμεταλλεύονταν την εξουσία που είχε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός άλλοτε, πιέζοντας εύπορους επιχειρηματίες για να δώσουν στον γιο του Ντιν Σκέλος περί τα 300.000 δολ. για εργασίες στις οποίες δεν ήταν «παρών», επεσήμανε το «ΑΡ».

Η υπεράσπιση προσπάθησε να παρουσιάσει τον Ντιν Σκέλο ως δοτικό πατέρα που απλά ήθελε να φροντίσει το παιδί του  ενώ υποστήριξε ότι δεν υπήρχε δωροδοκία και ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο πρώην πολιτειακός γερουσιαστής ενήργησε ποτέ για κάποιους εκ των επιχειρηματιών.

Adam Skelos arrives to federal court in New York, Thursday, July 12, 2018. Dean Skelos, the ex-senator from Long Island and his son, Adam, are accused of strong-arming three businesses into funneling hundreds of thousands of dollars to Adam through no-show jobs in exchange for his father’s support for measures that helped the companies’ bottom lines. (AP Photo/Seth Wenig)

Οι εισαγγελείς από την πλευρά τους επέμειναν πως πατέρας και γιος ήταν «συνέταιροι στο έγκλημα» που επέδειξαν καταφανή αδιαφορία στη σύγκρουση συμφερόντων παραβαίνοντας το νόμο.
Ο κ. Ντιν Σκέλος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ότι ποτέ δεν ήταν μία σχέση με ανταλλάγματα (quid-pro-quo) όταν απευθυνόταν κάπου εκ μέρους του Ανταμ. «Δεν είδα κάποιο πρόβλημα με αυτό», ανέφερε. «Ζήτησα από πολλούς ανθρώπους να βοηθήσουν τον γιο μου».
Φωτογραφία: Ο Dean Skelos με την σύζυγό του Gail Skelos προσέρχονται στο δικαστήριο την Πέμπτη 12 Ιουλίου (AP Photo/Seth Wenig).