ΜΟΔΑ: Το άρωμα αποτελεί προσωπική υπογραφή

Της Παναγιώτας Κονδυλοπούλου

Υπάρχουν αρώματα που έχουν καταγραφεί στη μνήμη μου και τα αναγνωρίζω από χιλιόμετρα ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια από τότε που τα φορούσα. Τα αρώματα πάντοτε με γοήτευαν, να τα μυρίζω στους άλλους ή να τα φοράω η ίδια. Αυτό που με συναρπάζει κάθε φορά είναι πως η μυρωδιά κάθε αρώματος αλλάζει ανάλογα το δέρμα. Όσο εντυπωσιακό και να είναι το outfit σου και το χτένισμα των μαλλιών σου αν πριν βγεις από το σπίτι ξεχάσεις να βάλεις άρωμα, τότε η εμφάνισή σου σίγουρα δεν έχει ολοκληρωθεί. Η κολόνια είναι ο έμμεσος τρόπος να κάνει μία γυναίκα αισθητή την παρουσία της, και πρέπει να πάντα να επιλέγει το σωστό.

Τα γυναικεία αρώματα έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την αυτοπεποίθηση μας και να μας κάνουν πιο ελκυστικές. Αυτό ακριβώς απέδειξε και μια μελέτη από την Journal of Cosmetic Sciences, η οποία χαρακτηριστικά κατέληξε στο ότι η προσωπική μυρωδιά που έχει το κάθε σώμα, σε συνδυασμό με το κατάλληλο άρωμα, μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ψυχολογία μας όσο και τις εντυπώσεις που σχηματίζουν οι άλλοι για εμάς.

Ανεξάρτητα από την προσωπική μας προτίμηση ορισμένοι στάνταρ κανόνες βοηθούν στην επιλογή του σωστού αρώματος. Για τις πρωινές ώρες επιλέξτε αρώματα ελαφριά , λουλουδάτα και φρουτώδη ενώ για περισσότερο εντυπωσιακές εμφανίσεις επιλέξτε πιο δυνατά με συστατικά όπως η βανίλια ή το κεχριμπάρι.

Σημαντικό tip για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ένα άρωμα είναι εκτός από τα συνήθη σημεία στην επιδερμίδα σου (καρποί, πίσω από τα αυτιά, αστράγαλοι, και πίσω μέρος των γονάτων), το άρωμά σου μπορεί να απελευθερώνει την εσάνς του και με άλλους τρόπους. Πρόσθεσε μία έξτρα πινελιά στο styling των μαλλιών σου αρωματίζοντας τις κορδέλες και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς. Αν θέλεις επίσης τα μαλλιά σου να μυρίζουν ωραία, ψέκασε την χτένα σου και μετά χτένισε τα. Οι νότες του αρώματος σου θα αποκαλύπτονται διακριτικά αν αρωματίσεις το στρίφωμα του φορέματος ή της φούστας σου. Κάθε φορά που θα ανοίγεις την τσάντα σου θα βγαίνει ένα υπέροχο ευωδιαστό κύμα, αν αρωματίσεις το εσωτερικό της.

Το άρωμα αποτελεί την προσωπική μας υπογραφή, επέλεξε το κατάλληλο και απόλαυσε το!