Στοχασμοί: Τα αντίθετα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ 
Συγγραφέας
Προσδοκώ και ακυρώνω, είναι δυνάμεις αντίθετες. Αν προσδοκάς τις επιθυμίες σου αλλά τις ακυρώνεις με τη στάση της ζωής σου, την ακύρωση θα απολαύσεις στο τέλος!
Πίστη και λογική δεν συμβαδίζουν. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις και τα δύο. Χτίσε το πλάνο σου και βάδισε προς αυτό με την πίστη, και με τη λογική φρόντισε τις λεπτομέρειες.
Δες όσο πιο ουδέτερα μπορείς ποιο είναι το πρότυπο ζωής που ακολουθείς κάθε μέρα. Στην ανάγκη, ρώτα και τους γύρω σου για εσένα. Έτσι θα μάθειςπόσο παράλογο μπορεί να είναι το να περιμένεις διαφορετικές απολαβές από αυτές που με τον τρόπο σου σπέρνεις.
Αυτό που σήμερα ζεις, είναι αποτέλεσμα ενός παρελθοντικού χτισίματος που έκανες για χρόνια με τη δράση σου ή με την αδράνειά σου. Για να αλλάξει κάτι αύριο, θα πρέπει ή να δεις με άλλα μάτια το παρελθόν σου ώστε να μετασχηματίσεις την επιρροή του, ή να αλλάξεις ριζικά αυτό που κάνεις τώρα προσέχοντας πολύ τι λίθους βάζεις στο οικοδόμημα του μέλλοντός σου.
“Δεν γίνεται, δεν μπορώ, είναι αδύνατον, είναι απίθανο”, είναι εκφράσεις που έχουν την ίδια βαρύτητα με το “γίνεται, μπορώ, είναι δυνατόν, έγινε”. Η μόνη τους διαφορά είναι στο πλήθος των ανθρώπων που έχει μαζέψει η κάθε κατηγορία. Σου προτείνω να μην πας με την πρώτη ομάδα! Έχει συνωστισμό εκεί πέρα και δεν έχει καθόλου ενδιαφέρον!
“Στάσου” θα ακούσεις, αλλά “προχώρα” σε συμβουλεύω να σκέφτεσαι! Καλύτερα να τρέχουν για να σε προλάβουν παρά να μην φτάσεις ποτέ εκεί που πηγαίνεις επειδή σε σταματούν συνέχεια.