Παγκρητια Ένωση Μελβούρνης συγκέντρωσε $30.000 για τα θύματα της Αττικής

Μελβούρνη.- Σε φιλανθρωπική εκδήλωση που απέφερε $30.000 μετατράπηκε η βραδιά ταβέρνας που είχε προγραμματίσει καιρό τώρα η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης για το Σάββατο 28 Ιουλίου σε αίθουσα του Κρητικού Χωριού.

« Μετά τις καταστροφικές φωτιές την περασμένη εβδομάδα κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρότειναν να ακυρώσουμε την εκδήλωση ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Τελικά, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να τη μετατρέψουμε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα » μας είπε ο κ. Μιχάλης Καραμίτος, αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης – Αυστραλίας, εκφράζοντας την έκπληξή του, αλλά και τα θερμά του ευχαριστήρια στις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δ. Συμβουλίου. « Η λαχειοφόρος που απέφερε και το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί χωρίς τις προσφορές των ομογενειακών επιχειρήσεων που έδωσαν απλόχερα δώρα » πρόσθεσε ο κ. Καραμίτος.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Καραμίτος μας πληροφόρησε, ότι τα χρήματα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό έως ότου αποφασιστεί από την οργανωμένη παροικία πού θα δοθούν.

Παράλληλα, ο κ. Καραμίτος κάλεσε άλλους ομογενειακούς οργανισμούς να πάρουν το παράδειγμα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης και να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους πυροπαθείς διότι τα αδέλφια μας στην Ελλάδα περνούν δύσκολες στιγμές » τόνισε.

Στην εκδήλωση που, αρχικά, υπήρχαν εκτιμήσεις ότι θα απέφερε $10.000, αλλά το ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε τις $30.000 όπως προαναφέραμε συμμετείχαν μόλις 150 άτομα, γεγονός που δείχνει και τη γενναιοδωρία τους.