Νεκρός ένας 68χρονος Ελληνοαμερικανός, αγνοείται ένας 22χρονος

Νεκρός εντοπίστηκε, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, από αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών ο ένας από τους δύο Ελληνοαμερικανούς που αγνοούνταν. Οι δύο τους, μαζί με δύο ακόμα άτομα ,επέβαιναν σε λέμβο που ανετράπη την Παρασκευή.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Σκάι, νότα για ναυτική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ανοιχτά των Οινουσών εξέδωσε η Τουρκία, στον απόηχο του δυστυχήματος. Οι συντεταγμένες που εξέδωσε ο τουρκικός σταθμός NAVTEX της Σμύρνης φτάνουν έως τις ακτές της Χίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα της Ελλάδος, νεκρός εντοπίστηκε το Σάββατο 68χρονος ομογενής, πατέρας μίας 24χρονης και ενός 22χρονου, που ήταν μαζί του στο σκάφος που ανετράπη. Μαζί τους και ένας ακόμη άντρας άνω των 50 ετών, φίλος του Ελληνοαμερικανού.

Η 24χρονη κόρη εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σώα στην ίδια θαλάσσσια περιοχή από αλιευτικό σκάφος.

Ο φίλος του πατέρα της εντοπίστηκε σώος και περισυνελέγη από πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο 22χρονος αδελφός της.

Στην περιοχή οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου συνεχίζονται από τρία πλωτά του λιμενικού, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, τρία ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο Πολίτης Chios web news, το αλιευτικό σκάφος 4,50 μέτρων για λόγους που εξετάζονται από τις Αρχες βυθίστηκε με αποτέλεσμα και τα 4 άτομα να βρεθούν στη θάλασσα.

Από τις πρώτες καταθέσεις η ώρα του ναυαγίου προσδιορίζεται λίγο πριν χαθεί το φως του ήλιου, μεταξύ 19:00 και 20:00 το βράδυ της Παρασκευής.

Μέσα στο σκάφος επέβαιναν ο 68χρονος Π.Κ. (βρέθηκε νεκρός) μαζί με την 24χρονη κόρη του και τον 22χρονο γιο του καθώς και τον οικογενειακό τους φίλο Ι. Π.

Μέχρι και την πρώτη διάσωση φέρεται να μεσολάβησαν περί τις 8 ώρες. Περί τις 03:00 τα ξημερώματα το αλιευτικό «Παναγία Δέσποινα» εντόπισε την 24χρονη κόρη του 68χρονου σε θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, σε σημείο που θεωρείται πολύ κοντά στο σημείο του ναυαγίου…

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ekirikas.com