Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε η ομογένεια της Αδελαΐδας την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε και φέτος η ομογένεια της Αδελαΐδας την Κοίμηση της Παρθένου με επίκεντρο των εορτασμών, τον ομώνυμο Κοινοτικό ιερό ναό στο προάστιο του Κρόϋντον.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, χιλιάδες ήταν οι πιστοί που συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της γιορτής, για να παρακολουθήσουν τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας κ. Βασιλείου Γκόνη ΟΑΜ, πολιτικών στελεχών και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και στον Εσπερινό χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδελαΐδας κ.κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της Κοινότητας.

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους τους εορτασμούς, ήταν ο ανώτατος δικαστής Νότιας Αυστραλίας κ. Χριστόφορος Κουράκης, ο πολιτειακός υπουργός Βιομηχανίας κ. Ντέιβιντ Πιζόνι, ο αρχηγός της πολιτειακής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Πίτερ Μαλινάουσκας, η κυρία Τζέιν Στίνσον, βουλευτής Μπαντκόου, η κυρία Ειρήνη Πνευματικού, μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου, η κυρία Άντζελα Έβανς, δήμαρχος Τσάρλς Στερτ, ο κ. Ανδρέας Ευδοκίου, πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας και ο κ. Τριαντάφυλλος Γκόνης, εκ μέρους του ομοσπονδιακού βουλευτή Περιφέρειας Χάιντμαρς κ. Στάθη Γεωργανά.

Το εσωτερικό, αλλά και ο εξωτερικός χώρος του ναού, ήταν κατάμεστος από πιστούς που προσήλθαν να προσευχηθούν στη Μεγαλόχαρη και να λάβουν τις ευλογίες της Άγιας Ημέρας.

Εκατοντάδες ήταν και οι λαμπάδες που τοποθετούνταν στα λαμπαδοπήγια του ναού, δηλώνοντας τα τάματα που συνηθίζεται να κάνουν οι πιστοί εκείνη την ημέρα.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκε με την Θεία Κοινωνία και στην συνέχεια την περιφορά της εικόνας της Παναγίας που φέτος λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης πραγματοποιήθηκε εντός του ναού.

Με τη λήξη του θρησκευτικού μέρους, και όπως συνηθίζεται εδώ και δεκαετίες, οι εθελοντές της Κοινότητας δούλευαν πυρετωδώς για το καθιερωμένο πανηγύρι το οποίο πραγματοποιείται στον εξωτερικό χώρο του ιερού ναού και το οποίο προσελκύει χιλιάδες πιστούς και άλλους επισκέπτες.

Τα μαγειρεία και οι ψησταριές δεν σταμάτησαν να δουλεύουν μέχρι αργά το μεσημέρι γεμίζοντας την γύρω περιοχή με αρώματα ελληνικής κουζίνας.

Το ψυχαγωγικό μέρος της ημέρας επιμελήθηκε η ορχήστρα “Ζορμπάς”.

Το θρησκευτικό πανηγύρι έληξε αργά το απόγευμα ενώ για άλλη μια χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της Κοινότητας ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές της που για ακόμη μια φορά προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.

Για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
Γενικός Γραμματέας