Χωρίς ρεύμα η Αθήνα για τρεις ώρες, χάος στους δρόμους

Την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς, ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), διαβεβαιώνοντας ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο των περιοχών που αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται, τονίζει ο ΑΔΜΗΕ και ζητά συγγνώμη για το σχεδόν τρίωρο μπλακ άουτ που εκτός της ταλαιπωρίας των πολιτών που έμειναν χωρίς ρεύμα, δημιούργησε και κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ αναφέρεται ότι «στις 16.20 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί.»

» Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια.»

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Αθήνας είδαν λίγο μετά τις 14:00 τα φώτα να κλείνουν, τα air condition να σταματούν να δροσίζουν τον χώρο και τα ψυγεία να τίθενται εκτός λειτουργίας. Τα ασανσέρ σταμάτησαν σε πολλές περιπτώσεις και με «πελάτη» μέσα, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες.

Συγκεκριμένα, χωρίς ρεύμα βρέθηκαν πολλές περιοχές της Αθήνας όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, το Νέο Ψυχικό, το Παγκράτι, η Δάφνη, η Νέα Σμύρνη, τμήματα του Πειραιά καθώς και τμήμα του κέντρου της Αθήνας έως και τη Γλυφάδα.

Ούτε όσοι βρίσκονταν στους δρόμους πέρασαν καλύτερα, αφού δημιουργήθηκε χάος με φωτεινούς σηματοδότες να μην λειτουργούν, γραμμές του μετρό να τίθενται εκτός λειτουργίας και οι επιβάτες του να αναζητούν άλλο τρόπο μεταφοράς. Το γεγονός δε ότι η διακοπή ρεύματος έγινε μεσημεριανές ώρες, συμπίπτοντας με το λήξη του ωραρίου πολλών εργαζομένων επιδείνωσε την κατάσταση.

Ειδικότερα, εκτός λειτουργίας τέθηκε η Γραμμή 2 του μετρό, από Σύνταγμα μέχρι Άγιο Δημήτριο, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην Γραμμή 3 αλλά και στο ΤΡΑΜ.

Η αιτία για όλη αυτήν την ταλαιπωρία ήταν βλάβη που σημειώθηκε σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης.