Τηλεοπτικές σειρές με πρωταγωνίστρια 15χρονη ομογενή ηθοποιό

Μελβούρνη.- Την 16χρονη ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Luca Asta Sardelis, τη γνωρίσαμε μόλις πέρυσι μέσα από τη μικρή οθόνη όταν πλαισίωσε το καστ της ιδιαίτερα πετυχημένης δραματικής τηλεοπτικής σειράς «Barracuda», η οποία προβλήθηκε από το ABC και είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του ομογενή συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα.

Η Luca εντυπωσίασε τους πάντες τόσο με το ταλέντο όσο και τον επαγγελματισμό της και έτσι αμέσως μετά η ίδια πρωταγωνίστησε σε μια δεύτερη τηλεοπτική παραγωγή με τίτλο «Nowhere Boys» όπου, ως το μοναδικό κορίτσι μιας παρέας εφήβων, υποδύθηκε μια μαθήτρια ελληνικής καταγωγής που καλείτο μαζί με τους φίλους της να εξιχνιάσει άλυτα μυστήρια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των υπευθύνων, οι δύο σειρές είναι υποψήφιες για τα Βραβεία Logies και η δεύτερη σε σειρά κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αδελαΐδα, δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς όλα αυτά δεν είναι ένα όνειρο αλλά η δική της πραγματικότητα.

Η σειρά Barracuda έχει προταθεί για το βραβείο καλύτερης τηλεταινίας, ενώ το Nowhere Boys: Two Moons Rising, πήρε το εισιτήριο για την υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερου παιδικού σήριαλ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για τις δύο υποψηφιότητες γιατί νιώθω ότι ο κόσμος αγκάλιασε και τις δύο σειρές και πως οι ατέλειωτες ώρες γυρισμάτων και η σκληρή δουλειά απέδωσαν καρπούς. Ταυτόχρονα, αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή γιατί και στις δύο σειρές είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ με ταλαντούχους συναδέλφους και να συμμετέχω σε τόσο άρτιες παραγωγές και μέσα από μια άκρως συλλογική προσπάθεια ώστε να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα» λέει η Luca.

«Αυτό που θέλαμε όλοι ήταν, κατ’ αρχάς, να μην απογοητεύσουμε τους δημιουργούς των δύο σειρών και να ζωντανέψουμε το όραμα και την ιστορία που ήθελαν να επικοινωνήσουν στο κοινό όσο δυνατόν καλύτερα. Ταυτόχρονα, δεν θέλαμε να απογοητεύσουμε το κοινό και όλους όσους μας πίστεψαν και μας στήριξαν στην προσπάθεια μας» λέει στο «Νέο Κόσμο», με ενθουσιασμό, η ταλαντούχα ηθοποιός, ενώ ταυτόχρονα παραμένει προσγειωμένη και μετρημένη έχοντας τους γονείς της κοντά της να της υπενθυμίζουν ότι τα μαθήματα και οι σπουδές εξακολουθούν να κατέχουν την πρώτη θέση στη ζωή της νεαρής κοπέλας.

«Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη Luca αλλά και για όλα τα παιδιά που δούλεψαν τόσο σκληρά σε δύο τόσο αξιόλογες παραγωγές και από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες στο σπίτι μας έχουμε γιορτή. Το βάρος όμως βρίσκεται στη μελέτη αφού η Luca βρίσκεται στην 11η τάξη και η μελέτη είναι προτεραιότητα, ειδικά τώρα που έχει ακόμα ένα χρόνο για να τελειώσει το σχολείο» λέει η μητέρα της Helena Kouzapa Sardelis.

Μακριά από την οικογένεια και το σχολείο της, η ταλαντούχα ηθοποιός παραδέχεται ότι κατά την διάρκεια της απουσίας της, η ίδια είναι εκείνη που φροντίζει πάντα να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους καθηγητές της έτσι ώστε να κατορθώνει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους συμμαθητές της και να παραδίδει τις εργασίες της ώστε να βαθμολογείται ανάλογα.

«Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσω την υποκριτική ως επάγγελμα αλλά σίγουρα στοχεύω στην εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο και σκέφτομαι πως ίσως ένα ‘διπλό’ πτυχίο επιστημών και τεχνών να ήταν ιδανικό, αλλά ακόμα έχω καιρό έως ότου αποφασίσω», λέει η νεαρή ηθοποιός.

Εργατική, αποφασισμένη και πάντα συνεργάσιμη η Luca Sardelis φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει και να κερδίσει τις καρδιές όλων μας με το ταλέντο και τη σεμνότητα του χαρακτήρα της.