ΜΟΔΑ: Συνέντευξη για δουλειά …και τώρα;

Κάποια στιγμή πριν αρκετούς μήνες διάβασα ένα άρθρο το οποίο αναφερόταν στο τι θα ήταν σωστό να κάνεις με τα χρήματα της αποζημίωσής αν απολυθείς από την εργασία σου. Ένα εξ αυτών ήταν να επενδύσεις στο ντύσιμό σου για τις συνεντεύξεις που θα ακολουθήσουν! Έτσι λοιπόν, φτάνοντας στον μήνα που όλοι μπαίνουμε σε νέο πρόγραμμα και μετά τις διακοπές κάνουμε κανονικό restart, το θέμα που θα αναπτύξουμε θα είναι τι μπορεί να φορέσει κάποια όταν πηγαίνει σε συνέντευξη για δουλειά!

Η διάρκεια της συνέντευξης τις περισσότερες φορές είναι αρκετά σύντομη, έχετε λίγο χρόνο στην διάθεση σας για να αποδείξετε ότι εσείς είστε ο κατάλληλος υποψήφιος. Το βιογραφικό σας με τα τυπικά σας προσόντα έφτασε στην εταιρεία πριν από εσάς και αυτό από μόνο του σημαίνει ότι σας κάλεσαν διότι πληρείται ως ένα βαθμό τις προϋποθέσεις που απαιτεί η θέση. Η συνάντηση σας με τους αξιολογητές θα είναι καταλυτική για την πιθανή σας πρόσληψη.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το ντύσιμο που θα επιλέξεις για την συνέντευξη για δουλειά παίζει το 70% στο αν τελικά θα σου δώσει ο εργοδότης την θέση εργασίας. Εκτός από ένα καλό βιογραφικό που είναι σημαντικό, η εμφάνιση είναι το αμέσως επόμενο που προσέχει κάποιος.

Πουκάμισο με τζίν είναι κλασσικός συνδυασμός μόνο πρόσεξε μην ξεχάσεις να σιδερώσεις που πουκάμισο που θα βάλεις. Πάνω από το πουκάμισο μπορείς να φορέσεις ένα παλτό, ένα μακρύ πανωφόρι σε ουδέτερο χρώμα, ή ένα blazer. Το τζιν θα πρέπει να είναι σε σκούρο χρώμα και χωρίς σκισίματα.

Cigarette παντελόνι

Αν έχεις βρει ένα καλό top ή το τέλειο πουκάμισο, τότε συνδύασέ το με ένα cigarette παντελόνι, δηλαδή ένα σε ίσια γραμμή, καθώς είναι πολύ συνηθισμένο dress code στα γραφεία.

Ζιπ Κιλότ

Μπορείς ακόμη, να φορέσεις τη μαύρη ζιπ κιλότ με ένα λευκό top και διακριτικά αξεσουάρ.

Ριγέ πουκάμισο και μαύρο παντελόνι

Κάτι άλλο που μπορείς να φορέσεις είναι ριγέ πουκάμισο που είναι πολύ κομψό.

Midi φόρεμα

Δεν χρειάζεται να περιοριστείς μόνο σε παντελόνια, μπορείς να φορέσεις ένα κομψό μίντι φόρεμα και να πετύχεις να είσαι θηλυκή και σωστή επαγγελματίας.

Φούστα

Το μήκος της φούστας όπως και του ντεκολτέ, θα πρέπει να είναι σ’ ένα σημείο το οποίο να επιτρέπει άνετα στο βλέμμα να περιορίζεται στα προσόντα του βιογραφικού και μόνο εκεί. Αυτό σημαίνει ότι η φούστα πρέπει να σταματά κάπου πάνω από το γόνατο και το ντεκολτέ να είναι τύπου κλασσική λαιμόκοψη. Σε καμία περίπτωση δεν προκαλούμε με την εμφάνιση μας.

Η εμφάνιση είναι εξίσου σημαντική με αυτά που θα πείτε. Πρέπει να είστε εναρμονισμένη με το dress code της εταιρείας. Αλλιώς ντυνόμαστε αν θέλουμε να πιάσουμε δουλειά διευθυντικού στελέχους σε μεγάλη πολυεθνική, αλλιώς αν μας ενδιαφέρει μια θέση γραφίστα σε περιοδικό ή διαφημιστική…

Το απλό, κλασικό ντύσιμο για δουλειές γραφείου είναι ό,τι πρέπει! Φορέστε το καλό σας χαμόγελο, το υπέροχο άρωμα σας και καλή επιτυχία!