ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Η …φροντίδα της Αστυνομίας και η “καθαρή” έξοδος

Τελικά είχε κόσμο ή όχι, το συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη;

 

 

«Παρά τα δρακόντεια μέτρα χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο , αλλά υπήρχε και ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν, διότι η αστυνομία και η κυβέρνηση τους εμπόδισαν». Τη μαρτυρία αυτή καταθέτει στον 94FM ο Βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

 

Προσθέτει, μάλιστα, χαρακτηριστικά: « Από τη δυτική Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία σταμάτησαν στον σταθμό των ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το σημείο του συλλαλητηρίου»… Ας είναι καλά η …φροντίδα της Αστυνομίας!

 

Προσοχή! Ο Ζ. Ζάεφ για πρώτη φορά αναφέρεται τώρα σε «ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά της Μακεδονίας»! Ποιά κληρονομιά; Την αρχαία κληρονομιά; Μα αυτή είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!  Η δική τους ξεκίνησε το 1944 επί Τίτο! Αυτή ούτε ιστορία έγραψε, ούτε πολιτισμό απόκτησε!!!

 

 

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγύρισαν σ΄όλους τους τόνους την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία.   Ισχυρίστηκε δε ότι έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστωτικές γραμμές, χωρίς νέα προαπαιτούμενα έναντι μέτρων για το χρέος, χωρίς ασφυκτική επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης.

 

Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, φθάνουν οι Θεσμοί στην Αθήνα. Και ο Υπουργός Οικονομικών  σπεύδει να πάρει… έγκριση ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ  για την αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων!!!

 

 

Ωραία «καθαρή έξοδο» πραγματοποιήσαμε!  Και χωρίς, μάλιστα, «ασφυκτική επιτροπεία»!  Και πάνω που μεταξύ μας τα λέγαμε και στο συναμετάξυ μας τα χειροκροτούσαμε, ήλθε η αυστηρή απάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν»!..   Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, δεν πρόκειται να ληφθούν πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, τον προσεχή Νοέμβριο.