Κατολίσθηση βράχου στο Ναυάγιο της Ζακύνθου – Σώοι οι τρεις αγνοούμενοι

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:30 Σώοι εντοπίστηκαν το ζευγάρι των τουριστών και το παιδί τους που αναζητούνταν μετά από την κατολίσθηση βράχων στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο. 

Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις τουρίστες πάνω στο πανικό που προκλήθηκε επιβιβάστηκαν σε άλλο βαρκάκι, από αυτό που τους είχε μεταφέρει στην ξακουστή παραλία, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος του σκάφους να δηλώσει στο Λιμενικό την απουσία τους και να σημάνει συναγερμός. 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, ένα ζευγάρι τουριστών με τα δυο παιδιά τους που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι τραυματίες. 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ζάκυνθος.- Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης στην παραλία “Ναυάγιο” της Ζακύνθου καθώς κατέρρευσε ένας βράχος με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να προκληθεί έντονο κύμα. Το αποτέλεσμα ήταν τρία βαρκάκια να αναποδογυρίσουν και να προκληθεί ο τραυματισμός τριών τουριστών.

Η ιστοσελίδα imerazante.gr σημειώνει ότι υπάρχουν αναφορές για τρεις αγνοούμενους, εκτός από την τουρίστρια που τραυματίστηκε. Παράλληλα, ψύχραιμοι ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε σκάφη που μεταφέρουν τουρίστες κατάφεραν να σώσουν αρκετούς λουόμενους και κυρίως Ασιάτες που δεν ήξεραν κολύμπι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.