Το Hellenic American College (HAEC) στο Αμερικανικό Περίπτερο της 83ης ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη.- Στο booth 51 στο Αμερικανικό Περίπτερο (No 13), εκεί όπου συμμετέχουν πλήθος κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες, όπως οι Microsoft, Coca-Cola, Google και Cisco, αλλά και γνωστά αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα δίνει το «παρών» το Hellenic American College (HAEC), που προσφέρει στην Ελλάδα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα με το κύρος και την σφραγίδα του Hellenic American University.

“Δεν γινόταν να απουσιάζουμε από ένα τέτοιο γεγονός,” σημείωσε ο Πρόεδρος του Hellenic American University κ. Λεωνίδας Κόσκος. “Η σημασία της αμερικανικής παρουσίας ως τιμώμενης χώρας δεν είναι μόνο εμπορική, αλλά και εκπαιδευτική και πολιτιστική. Η αμερικανική βιομηχανία, το εμπόριο και η τεχνολογία ήταν πάντα σύμμαχοι με την ανώτατη εκπαίδευση, ιδιαίτερα μέσω των πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων. Τους δεσμούς αυτούς φανερώνει άλλωστε και η αξία που τα αμερικανικά πανεπιστήμια ανέκαθεν απέδιδαν στην σχέση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τις νέες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες που προκύπτουν.”

Οι επισκέπτες που πέρασαν από το booth του HAEC τις 3 πρώτες μέρες της ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την προοπτική αμερικανικών σπουδών στην Ελλάδα και τους τομείς σπουδών του HAEC, τις ευκαιρίες καριέρας, την πιστοποίηση γνώσεων, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες σταδιοδρομίας κ.α.

Από το booth του HAEC, για να καλωσορίσει την συμμετοχή, πέρασε και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου εξ άλλου επετεύχθη η αμερικανική παρουσία στην Έκθεση.

O Γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, Gregory W. Pfleger, Jr και ο Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος

 

Ο Αμερικανός συνθέτης Lowell Liebermann και ο Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος

Ο Chief Financial Officer του HAEC, κ. Λεωνίδας Τζώνης υποδεχόμενος στο Περίπτερο τον Αμερικανό Πρέσβη κ.Geoffrey R. Pyatt,

 

Φωτογραφία πρώτης σελίδας: Geoffrey R. Pyatt, Mary Pyatt, Gregory W. Pfleger Jr, Σίμος Αναστασόπουλος, Λεωνίδας Φοίβος Κόσκος, Ξένη Κοσμίδου, Lowell Liebermann