Κόπηκε στο παρά πέντε 48ωρη άδεια στον Παλαιοκώστα

Αθήνα.- Ο μετρ των αποδράσεων Νίκος Παλαιοκώστας, 12 χρόνια μετά την τελευταία σύλληψή του και αφού προηγήθηκαν 12 αιτήσεις για 48ωρη άδεια, κατάφερε να πετύχει για πρώτη φορά να γίνει δεκτή η σχετική αίτησή του από το συμβούλιο της φυλακής στην Πάτρα όπου κρατείται. Ωστόσο, λίγο πριν την άδεια, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών είχε αντίθετη άποψη με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την άδεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ», ο «φαντομάς» όπως είναι γνωστός στους αστυνομικούς κύκλους, συνελήφθη το 2006 λίγους μήνες μετά τη θεαματική απόδραση του αδελφού του Βασίλη Παλαιοκώστα με ελικόπτερο.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας δικαιούται να αιτηθεί άδεια από το 2014, αλλά η απάντηση στις προηγούμενες 12 αιτήσεις ήταν αρνητική. Η τελευταία αίτηση του βαρυποινίτη βρήκε την πλειοψηφία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Καταστήματος Κράτησης Πατρών σύμφωνη με τη χορήγηση άδειας, ενώ είχε εκδοθεί και σχετική απόφαση στις 4 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δύο ημέρες αργότερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας προσέφυγε σε βάρος της απόφασης.