Νεκρός ομογενής όταν το ασθενοφόρο στο οποίο επέβαινε ντελαπάρισε έξω από το νοσοκομείο…

Αδελαϊδα.- Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στον 69χρονο Κωνσταντίνο Πίττα, ο οποίος την Τρίτη το βράδυ γύρω στις 10.45 τραυματίστηκε θανατηφόρα όταν το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Royal Adelaide Hospital συγκρούστηκε με επιβατικό Ι.Χ. μάρκας Toyota Camry.

Το ασθενοφόρο, το οποίο βρισκόταν έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, ντελαπάρισε μετά από σφοδρή σύγκρουση, όταν ο οδηγός του Ι.Χ. παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το ασθενοφόρο, στο οποίο επέβαιναν ο ομογενής καρκινοπαθής, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Ασήμω, και οι δύο διασώστες του SA Ambulance Service.

Στη σκηνή του ατυχήματος έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενώ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διασώστες αναγκάστηκαν να σπάσουν το πίσω τζάμι του ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

«Ο πεθερός μου είχε διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο πριν από μερικούς μήνες και επειδή την Τρίτη το βράδυ δεν αισθανόταν καλά, αποφασίσαμε να καλέσουμε ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο νοσοκομείο Flinders, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στην γειτονιά Westbourne Park όπου διαμένουν τα πεθερικά μου» δήλωσε συντετριμμένος στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Παύλος Τσουκαλάς, γαμπρός του ομογενούς.

«Στο δρόμο μας ενημέρωσαν ότι ο πεθερός μου έπρεπε τελικά να διακομισθεί στο Royal Adelaide Hospital αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να εξυπηρετηθεί άμεσα στο Flinders εκείνο το βράδυ.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομέρειες για τον θάνατό του, αφού δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί τα αποτελέσματα της νεκροψίας, αλλά προς το παρόν αυτό για το οποίο μας ενημέρωσαν ήταν ότι ο πεθερός μου παρουσίασε εγκεφαλικό αιμάτωμα και εσωτερική αιμορραγία που, ενδεχομένως, του στοίχισαν τη ζωή».

Η κηδεία του ομογενούς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί αφού συνεχίζονται οι έρευνες του ιατροδικαστή και των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια θανάτου και το ιστορικό του τροχαίου δυστυχήματος.

«Ο πεθερός μου είχε ήδη περάσει πολλά από τις αρχές της χρονιάς μετά την διάγνωση του όγκου στο εγκέφαλο. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Ταλαιπωρήθηκε πολύ και σίγουρα δεν του άξιζε ένα τόσο άδικο και ξαφνικό τέλος» καταλήγει ο κ. Τσουκαλάς.

Ο Κωνσταντίνος Πίττας μετανάστευσε στην Αυστραλία από την Μυρτιά Πύργου Ηλείας το 1966, έζησε και εργάστηκε στη Νέα Νότια Ουαλία και τη Μελβούρνη πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αδελαΐδα. Ήταν πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, της Ιωάννας, του Αθανάσιου και της Βασιλικής. Είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων.