Επεισόδια στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα – Τραυματίστηκε 19χρονη στο Αγρίνιο

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μοιραία νύχτα, όταν ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά. Στο Κερατσίνι, αλλά και επαρχιακές πόλεις, πραγματοποιούνται αντιφασιστικές πορείες στη μνήμη του 34χρονου. Η πορεία στο Κερατσίνι έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος αφού -όπως τονίζει η οικογένεια Φύσσα- «η κοινωνία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Περάματος λειτούργησε και λειτουργεί σαν δοκιμαστικός σωλήνας για το πείραμα του μοντέρνου εκφασισμού από τους νεοναζί και τους υποστηρικτές τους, που πλέον εστίασαν όλες τους τις δυνάμεις για να κρατηθούν τόσο στον δρόμο όσο και εκλογικά».

Επεισόδια στο κέντρο του Πειραιά 

Επεισόδια σημειώθηκαν επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο Δημαρχείο Πειραιά, με νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά. Οι νεαροί έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν βάλει φωτιές σε κάδους…

Η αστυνομία έχει στήσει κλούβες στο κέντρο του Πειραιά, μπροστά στο Δημοτικό θέατρο, ώστε να ανακόψει την πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται λίγο πιο πίσω.
Συγκέντρωση και πορεία και από το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ, το οποίο συγκεντρώθηκε στις 18:30 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν). Το κάλεσμα για την συγκέντρωση υπέγραψαν μια σειρά σωματεία και φορείς της περιοχής

Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ κουκουλοφόρων στην οδό Ερμού

Άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν μολότοφ και πέτρες στην Ερμού ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο στην Κορίνθου έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Σε εξέλιξη πορεία στην Πάτρα

Η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στη οδό Μαιζώνος στη διασταύρωση με την οδό Ζαϊμη.

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, όταν από αγνώστους έγινε ρήψη κροτίδων με αποτέλεσμα την έκλυση μεγάλης ποσότητας καπνού.

Ενταση στη θεσσαλονίκη

Ένταση επικρατεί και μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ενώ ολοκληρωνόταν η πορεία για τον Παύλο Φύσσα, ομάδα ατόμων φόρεσε κουκούλες και κράνη επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, πέταξαν πέτρες και μολότοφ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται στα στενά γύρω από την αρχαία αγορά.

Πηγή: Patras Times/NewsIt.gr/skai.gr