Στοχασμοί: Αξίζεις

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Αξίζεις;
Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα όλων των πολιτισμών δεν κρύβονται στα ιστορικά αντικείμενα που έμειναν για να θαυμάζουμε, αλλά στα μυαλά αυτών που τα συνέλαβαν και τα δημιούργησαν από τον χώρο της φαντασίας στο χώρο της πραγματικότητας.
Αξίζεις;
Οι καιροί χιλιάδες φορές είχαν σκαμπανεβάσματα, όμως ο άνθρωπος τα ξεπέρασε επειδή στηρίζεται στην προσαρμοστικότητά του. Το νόημα πίσω από ότι ζούμε είναι αυτό που κρύβει το κλειδί της επιβίωσης και της ανοικοδόμησης.
Αξίζεις;
Αν κάτι χάθηκε, έχει χαθεί! Όμως τίποτα το αληθινό δεν μπορεί να χαθεί, γιατί τότε δεν θα ήταν αληθινό. Η επιλεγμένη αλληλεξάρτησή μας με τα αγαθά, ίσως χαθεί. Γιατί το βάθος τελικά δεν είναι στο τι μπορείς να αποκτήσεις, αλλά στο τι μπορείς να προσφέρεις.
Αξίζεις;
Κανείς δεν είναι τόσο ανάξιος που να μην τον προσμένει ένα ζευγάρι μάτια, που να μην τον ακούσει ένα ζευγάρι αυτιά, που να μην τον κρατήσει ένα ζευγάρι χέρια. Και αν κάποιος, κάπου, έχει μείνει τόσο πολύ μόνος, μήπως τελικά πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο που απόρριψε όσους τον πλησίασαν;
Αξίζεις;
Η Μητέρα όλων των Μαχών θα δοθεί όταν αυτή τη μικρή λεξούλα, από φοβικά ερωτηματική την κάνεις αδιάλλακτα καταφατική. ΑΞΙΖΕΙΣ! Επειδή είσαι εσύ, μοναδικό πλάσμα αυτής της φύσης, ιδιαίτερης νοημοσύνης, στο οποίο η Δημιουργία όλη έχει στηριχτεί περιμένοντας υπομονετικά να αναλάβεις το ρόλο σου για να βάλεις το λιθαράκι σου στην εξέλιξη. Αξίζεις!