Σε διαθεσιμότητα τρία στελέχη της Ευρωβουλής στην Αθήνα λόγω έρευνας OLAF

Αθήνα.- Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του καθώς ερευνάται υπόθεση οικονομιών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας από την OLAF, την ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης.

«Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συνδιαλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Marjory van den Broeke στην “Καθημερινή”.

Για αυτό τον λόγο όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί σχετικά με την υπόθεση, λέει η ίδια. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα” είπε η κ. van den Broeke ενώ τόνισε ότι δεν είναι γνωστό, όπως και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF  πότε θα ολοκληρωθεί. Συγχρόνως δεν ήθελε να αναφέρει ποια είναι τα υπόλοιπα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: Καθημερινή

O κ. Αντωνακόπουλος

Ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην HuffPost Greece επισημαίνει ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποια είναι η κατηγορία, τονίζοντας ότι «κάποιοι αποφάσισαν να μου επιτεθούν τρεις μήνες πριν πάρω σύνταξη».

Όπως μας είπε, το μόνο που γνωρίζουν επίσημα είναι ότι ερευνάται «εικαζόμενη παράληψη διοικητικού χαρακτήρα», χωρίς να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. Μάλιστα οι διοικητικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν ξεκινήσει έρευνα από τις 29 Ιουνίου, η οποία όμως γνωστοποιήθηκε στην Αθήνα τρεις μήνες μετά, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Διαψεύδει όσα γράφτηκαν σε κάποια μέσα ενημέρωσης ότι ο OLAF έχει έρθει στην Αθήνα και σφράγισε το γραφείο, καθώς και ότι η υπόθεση αφορά σε ευρωπαϊκά κονδύλια που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, αφού τέτοια κονδύλια δεν περνάνε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Γενικά όλες οι διαταγές πληρωμής υπογράφονται στις Βρυξέλλες, εμείς πληρώνουμε μόνο τους λογαριασμούς του γραφείου», μας λέει χαρακτηριστικά. «Έχουμε συμβάσεις χαμηλού προϋπολογισμούς και όλοι οι φάκελοι ετοιμάζονται σε στενή συνεργασία με τις κεντρικές οικονομικές υπηρεσίες των Βρυξελλών».

Επίσης δηλώνει έκπληκτος γιατί αποφάσισαν να αποκεφαλίσουν το γραφείο σε προεκλογική περίοδο, όπου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία λόγω ευρωεκλογών.