Κατέρρευσε στο τέλος ο Ολυμπιακός και έχασε στο «Σαν Σίρο»

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός (έντεκα νέα πρόσωπα σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) είχε καλή εικόνα σε ένα σημαντικό διάστημα κόντρα στη Μίλαν, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-1, λυγίζοντας προς το φινάλε του ματς και αδίκησε τον εαυτό του.

Με αυτόν τον τρόπο έφυγε με άδεια χέρια, μένοντας στον έναν βαθμό στον όμιλο, έναντι τεσσάρων της Μπέτις και έξι των Ιταλών.

Το σκορ άνοιξε έπειτα από ωραία κίνηση και κεφαλιά ο Γκερέρο στο 14’ και οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το 70’, έχοντας νωρίτερα ευκαιρίες να κάνουν κι άλλη ζημιά στην ομάδα του Γκατούζο.

Ωστόσο, «σκόρπισαν» προς το φινάλε και δεχόμενοι τρία γκολ από το 70’ μέχρι το 79’, γνώρισαν την ήττα. Ο Κουτρόνε, που είχε μπει στο 55’, ισοφάρισε με κεφαλιά, ο Ιγκουαΐν έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Μίλαν στο 76’, με ωραία κίνηση και πλασέ, προτού «χτυπήσει» και πάλι ο Κουτρόνε από κοντά λίγο μετά.

Το ματς

Η εικόνα του ανανεωμένου Ολυμπιακού των έντεκα αλλαγών σε ένα ματς υψηλών απαιτήσεων κόντρα σε ομάδα με βαριά φανέλα μέσα στην έδρα της ήταν ερωτηματικό. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς άφησαν μέτρα στον αντίπαλό τους στο πρώτο δεκάλεπτο, αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να απορροφήσουν τους… κραδασμούς, που λογικά θα υπήρχαν στο ξεκίνημα.

Η Μίλαν, που κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο με τη συμπλήρωση ενός λεπτού, ήταν πιο αποφασιστική από τους «ερυθρόλευκους» στα πρώτα λεπτά, θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και μέχρι ενός σημείου το κατάφερε, χωρίς, πάντως, να τρομάξει τους Πειραιώτες ή να γείρει το γήπεδο.

Κι αφού πέρασε κι ο κίνδυνος στο 6’, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Σα, αλλά ο Καστιγιέχο ήταν εκτεθειμένος την ώρα που ο Μποναβεντούρα κέρδιζε ψηλά την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο τολμηρός με την πάροδο του χρόνου. Η άνοδος του αγωνιστικά δεν άργησε να φέρει αποτελέσματα, καθώς μετά από ημιτελή προσπάθεια του Γκερέρο, λίγο μετά ο Κούτρης έβγαλε σέντρα με πολύ φάλτσο για τον ισπανό επιθετικό, που έκανε σεντερφορίσια κίνηση, νικώντας τα αντίπαλα στόπερ, προτού κάνει το ίδιο με κεφαλιά και με τον Σα.

Η ελληνική ομάδα είχε πλέον άλλο αέρα, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όπως είναι λογικό, παίρνοντας περισσότερες προσπάθειες επιθετικά στη συνέχεια. Η κόντρα επίθεση έμοιαζε ως ενδεδειγμένη λύση και αυτό εφάρμοσε ο Ολυμπιακός, έχοντας ταχύτητα με Φετφατζίδη-Ναουέλ στα άκρα και την ποιότητα του Τουρέ στον άξονα.

Με αυτόν τον τρόπο έφτασε η μπάλα στον Ναουέλ στο 22’ σε καλή θέση και ο Ρέινα την είδε να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί του δοκάρι. Ο Φετφατζίδης ταλαιπώρησε πολύ τους γηπεδούχους, αλλά τις περισσότερες φορές κάτι του έλειψε στην τελική προσπάθεια, είτε ένα καλό σουτ, είτε έκανε το κάτι παραπάνω ή κάποια καλή πάσα.

Κι όταν την έκανε, ο Ναουέλ καθυστέρησε πολύ (26’), χάνοντας την μπάλα σε μια φάση που με σωστή επιλογή μπορούσε εύκολα να γίνει το 2-0. Ο ίδιος παίκτης, κάποια λεπτά μετά (35’), πρόλαβε την έξοδο του Ρέινα, αρκετά μέτρα έξω την εστία του, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία. Το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο απέκτησε… ροκ ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Μίλαν ανέβασε στροφές ώστε να πάει με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Για να μην γίνει αυτό βοήθησε ο Σα, ο οποίος αντέδρασε πολύ καλά βλέποντας απέναντί του τον Ιγκουαΐν, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, προτού σουτάρει.

Οι «ροσονέρι» ρίσκαραν για την ισοφάριση, που θα μπορούσε να έρθει στο 41’, στη γλυκιά σέντρα του Σόσα για το κεφάλι του Καστιγιέχο που δεν βρήκε καλά την μπάλα, ενώ λίγο μετά (43’) ο Φετφατζίδης σε ωραία αντεπίθεση του Ολυμπιακού, που βρήκε πολύ χώρο στις αντεπιθέσεις, δεν έκανε την καλύτερη δυνατή κίνηση.

Το β’ μέρος

Αποφασισμένος και με αυτοπεποίθηση μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πειραιά, θέλοντας, παράλληλα, να δημιουργήσει προβλήματα με πίεση ψηλά και αναγκάζοντας τον Γκατούζο σε δύο μαζεμένες αλλαγές (Κουτρόνε και Τσαλχάνογλου, αντί Κατσιγιέχο και Μποναβεντούρα), που στη συνέχεια αποδείχτηκαν πολύ καθοριστικές. Η χρησιμότητά τους δεν άργησε να φάνει, πριν ο Ολυμπιακός φλερτάρει έντονα με δεύτερο τέρμα.

Σε μια φάση καρμπόν με του 0-1, αλλά ο Γκερέρο δεν έπιασε γεμάτα (57’) την κεφαλιά στη σέντρα του Κούτρη.

Το παιχνίδι απέκτησε σταδιακά πολύ καλό ρυθμό, που ευνόησε σε βάθος χρόνου τους γηπεδούχους κι αφού δεν έγινε κάτι καλό στο 66’ με την αντεπίθεση, που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ο Νάτχο με άστοχο σουτ, η Μίλαν έγινε πιο ουσιαστική και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της.

Αφού κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα με Τσαλχάνογλου και Σόσα, ισοφάρισαν με την κεφαλιά του Κουτρόνε, έπειτα από τη σέντρα του Ροντρίγκες και με τον Σισέ να έχει εντελώς κακό διάβασμα της φάσης.

Η Μίλαν στη συνέχεια επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της, ο Ιγκουαΐν άδειασε στο 76’ την άμυνα του Ολυμπιακού για το 2-1 και με την ομάδα του Μαρτίνς να… πετάει λευκή πετσέτα, ο Τσαλχάνογλου σέρβιρε από τα δεξιά για τον Κουτρόνε, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Μάλιστα, η ήττα θα μπορούσε να είναι πιο βαριά, καθώς ο Μπορίνι φλέρταρε με το τέταρτο γκολ της ομάδας του στις καθυστερήσεις και ο Τσαλχάνογλου είχε δοκάρι λίγο μετά, με συρτό σουτ.

Πηγή: sport-fm.gr